Savez izviđača Beograda

Savez izviđača Beograda

Slovenački film o izviđačima obara rekorde PDF Štampa El. pošta
Napisao Slobodan Peric   
subota, 29 januar 2011 12:10


Film o slovenačkim izviđačima MI ĆEMO PO NAŠEM, u orginalu "GREMO MI PO SVOJE" je od 26.januara, postao najgledaniji domaći film u Sloveniji. Film za decu i omladinu koji se u slovenačkim bioskopima prikazuje od 04.novembara 2010.g. je do tad odgledalo 183.459 gledalaca.

20110129-idemo-mi-nasem

Po ukupnoj gledanosti u 2010.godini bio je drugi, odmah iza AVATAR-a.

Još se ne zna da li će stići i u naše bioskope ali za utehu krajem maja u Sloveniji kreće prodaja DVD izdanja.

Izjava režisera Mihe Hočevara:

Nije nam bila ideja da napravimo samo još jedan omladinski film, već da ostvarimo urnebesnu i napetu komediju na privlačnim lokacijama sa odličnom produkcijskom kondicijom, koji će, koliko to god bude moguće, odolevati vremenu i spajati decu i starije više generacija. Svima razumljiva priča sa mnogim zanimljivim i novim licima, koja nenametljivo, između avanture i humora priča i nešto više o životu, takmičenju, ljubavi i prirodi i koja će privući ne samo omladinu već i malo starije.

Kratak sadržaj:
Aleks sa izviđačkim prijateljima taboruje na Soči (reka u Sloveniji - prim. prev.). Starešina previše ozbiljno shvata izviđaštvo i vaspitanje dece i time prouzrokuje brojne komične zaplete. To da se momci, više nego za izviđački red i veštine, zanimaju za susedni, sportsko umetnički kamp, gde su uglavnom upravo slatke devojke, ne pomaže u disciplini. Mnogi zabavni i emotivni zapleti između zanimljivih dečijih i odraslih likova se odvijaju na očaravajuće lepim lokacijama Triglavskog nacionalnog parka i pletu himnu prirodi, čistoj dečijoj duši, zdravom razumu, ljubavi, humoru i optimističkom pogledu na život.

 

Vest nam je poslala Dunja iz OI R.V.Čoče
a pripremili su je Goran i Sloba

Korisni linkovi:
http://www.imdb.com/title/tt1630241/
http://www.facebook.com/gremomiposvoje

 

Odlomak iz filma:

Poslednje ažurirano subota, 29 januar 2011 18:49
 
 
Design by: iMedia