Savez izviđača Beograda

Savez izviđača Beograda

Još jedan poziv za učešće u javnoj raspravi o Statutu PDF Štampa El. pošta
ponedeljak, 24 januar 2011 15:32

sib_grbU cilju utvrđivanja stvarne volje odreda koji su članovi Saveza izviđača Beograda, 22. januara 2011. godine održana je rasprava o nacrtu izmena i dopuna Satuta Saveza izviđača Beograda kojoj su prisustvovali predstavnici sedam odreda izviđača. Pre toga svoje pismene komentare na nacrt Statuta dala su dva odreda izviđača i član Statutarnog odbora Saveza.

Predlog izmena i dopuna Statuta u načelu polazi od delegatskog sistema u kome su odredi izviđača osnivači Saveza izviđača Beograda i prenose na njega deo svojih prava i obaveza. To se pre svega odnosi na aktivnosti od značaja za napredak izviđaštva u Beogradu. Odredi izviđača imaju pravo glasa u Skupštini kao najvišem organu Saveza.

Tokom veoma sadržajnog i konstruktivnog razgovora koji je trajao preko pet sati bilo je reči o svim bitnim pitanjima fukncionisanja Saveza izviđača Beograda. Razjašnjena su mnogobrojna pitanja i dileme koje su pokrenute u prethodnom perodu, posebno one koje su istaknute u nacrtu izmena i dopuna Statuta.

Na kraju je dogovoreno da se u narednih nekoliko dana sakupe svi komentari na nacrt Statuta, da se potom održi još jedan sastanak predstavnika odreda i Saveza.
Poslednje ažurirano ponedeljak, 24 januar 2011 15:39
 
 
Design by: iMedia