Savez izviđača Beograda

Savez izviđača Beograda

Skautska akademija u Atini PDF Štampa El. pošta
utorak, 02 novembar 2010 23:16

77-logo_wosmU Atini je od 26. do 31. oktobra 2010. godine odrzana Međunarodna akademija za skaute i vodiče u organizaciji WOSM i WAGGS. U ime izviđača Srbije Akademiji su prisustvovali planinke Ivana M. Barišić iz Beograda, Milena Kostić, Katarina Marković, Mila Milovanović i Marko Pekić iz Niša. Učesnici iz 32 zemlje mogli su da razmenjuju iskustva i načine rada u svojim organizacijama i da dele znanje.

Treninzi za skaute i vodiče bili su temeljni i vrlo podsticajni. Učesnici Akademije su imali po dva treninga dnevno po svom izboru. Neki od treninga za skaute na akademiji bili su managing staff i volunteers, local leaders, Image. (upraljvanje osobljem i volonterima, lokalni lideri, imidž, strategija razvoja, socijalni mediji).

 

20101102-atina-01 Cilj treninga je bio upoznati načine rada nacionalnih skautskih organizacija, prepoznati sopstvene probleme i metodom implementiranja, rešiti probleme u sopstvenim skautskim organizacijama. Treneri su bili iz raznih zemalja i raznih organizacija WAGGGS, WOSM, WSB, ESC.

Skauti Grčke su bili vrlo gostoprimljivi i prijatni domaćini. Skauti su pored edukativnog dela programa imali i popunjen zabavni program, kao štro je nacionalno veče gde je prestavlena kultura, običaji i tradicija zemalja učesnica. Veoma je bilo interesantno razglednje Atine noću iz autobusa, kao i velika igra Atine (slična našoj akciji Izviđač u Beogradu), sa završnicom kod Akropolja gde je bilo i svečano zatvaranje Akademije.

Srpska akademija u Atini Srpska akademija u Atini Srpska akademija u AtiniPoslednje ažurirano sreda, 03 novembar 2010 08:38
 
 
Design by: iMedia