Savez izviđača Beograda

Savez izviđača Beograda

Sednica Starešinstva Saveza PDF Štampa El. pošta
subota, 16 oktobar 2010 11:33

sib_grbStarešina Saveza zakazao je sednicu Starešinstva za četvrtak 21. oktobar 2010. godine. Pored redovnih poslova, Starešinstvo će se baviti utvrđivanjem nacrta teksta izmena i dopuna Statuta, pitanjima realizacije projekata i pripremama za učešće izviđača Beograda na Smotri izviđača Srbije i Svetskom Skautskom džemboriju.

Radni tekst izmena i dopuna Statuta prethodno je dostavljen članovima Statutarnog odbora i jednom broju izviđača koji se bliže bave pravnim pitanjima. Veliki deo njihovih predloga i sugestija je ugrađen u tekst koji se dostavlja Starešinstvu. Prema važećem Statutu i odluci Skupštine Saveza iz marta Starešinstvo će utvrditi nacrt Statuta i dostaviti ga na javnu raspravu u jedinice. Nakon toga biće utvrđen predlog Statuta i sazvana sednica Skupštine Saveza.

Tokom jesenjeg mini raspusta od 4.-7. novembra Savezu predstoji održavanje seminara za inicijatore novih odreda, a do kraja godine završetak dva projekata.

Naredna godina je jubilarna. Zbog toga se pred Savezom nalaze važne obaveze, u koje posebno spada učešće izviđača Beograda na Smotri izviđača Srbije i Svetskom skautskom džemboriju.

Pred Starešinstvom će se naći predlog odluka o formiranju kontingenta izviđača Beograda za učešće na Smotri u Šapcu i Svetskom Džemboriju u Švedskoj, u sastavu kontingenta izviđača Srbije.

Ovo je prilika da podsetimo da je Starešinstvo izabrano pre 32 meseca, a da je ovo 23 sednica po redu. To govori da je uz sve probleme učinak Starešinstva značajan.

Preuzmite:
Poziv za sednicu Starešinstva (89kb, pdf)
Radni tekst izmena i dopuna Statuta SIB-a (122kb, pdf)

Poslednje ažurirano subota, 16 oktobar 2010 13:25
 
 
Design by: iMedia