Savez izviđača Beograda

Savez izviđača Beograda

Pripreme za seminar za inicijatore novih izviđačkih jedinica PDF Štampa El. pošta
sreda, 13 oktobar 2010 19:14

 

77-seminar-2010Učitelji i uopšte prosvetni radnici su oduvek bili nosioci naprednih ideja u velikom broju oblasti rada i života mladih, a u proteklih skoro sto godina dali su poseban doprinos razvoju izviđaštva.

Bili su to istinski volonteri, čija se vaspitna i obrazovna misija nije završavala zvukom školskog zvona koje je označavalo završetak časova u razredu. U današnje vreme sve više sazreva svest da je masovnije i organizovanije uključivanje učitelja u rad i aktivnosti izviđačke organizacije uslov njenog napretka.

Zbog toga Savez izviđača Beograda priprema seminar za inicijatore novih izviđačkih jedinica na koji će pozvati tridesetak učitelja koji su u ovom trenutku iskazali spremnost da se angažuju u radu organizacije.

 

Cilj seminara je širenje znanja o sadržaju i metodu rada izviđačke organizacije, upoznavanje učitelja sa principima rada izviđačkih jedinica i dogovor o mogućnostima obogaćivanja vannastavnih aktivnosti u školama kroz izviđački program.

Sigurno da među 3.400 učitelja koliko ih radi u Beogradu postoji zavidan broj onih koji su spremni da ponude deci i mladima da se uključe u aktivnosti naše organizacije.

Pozivamo sve odrede i saveze da se u svojim sredinama, odnosno u školama u kojima rade, angažuju na informisanju učitelja o seminaru.

Poslednje ažurirano sreda, 13 oktobar 2010 20:52
 
 
Design by: iMedia