Savez izviđača Beograda

Savez izviđača Beograda

Očistimo svet PDF Štampa El. pošta
sreda, 22 septembar 2010 08:52

 

77-cleanuptheworldIzviđači Beograda pridružili su se svojim vršnjacima širom sveta u kampanji „Očistimo svet" (Clean Up the World).

Milioni volontera među kojima je veliki broj skauta rade na čišćenju u svojim lokalnim parkovima, ulicama, putevima i šumama. Time na najbolji mogući način daju doprinos očuvanju prirode i životne sredine. Ovom aktivnošću izviđači obeležavaju i Međunarodnu godinu biodiverziteta kao i Svetski dan čistih planina.

Savez izviđača je nekoliko godina bio promoter svetske kampanje „Očistimo svet" za Srbiju. Tada je kroz saradnju sa centralom kampanje u Sidneju i mnogobrojnim 20100922_cleanuptheworld organizacijama u zemlji izvršena veoma dobra edukacija izviđačkih vođa na planu očuvanja i zaštite životne sredine.

Jan Kirnan, pokretač Svetske kampanje zahvalio se izviđačima na podršci i neprocenjivom doprinosu uspehu kampanje koja traje već 18 godina. "Ponosni smo što je izviđačka organizacija saveznik kampanje „Očistimo svet". Životna sredina je centralni program izviđačke organizacije od njenog osnivanja, a učešće izviđača u kampanji na svetskom, nacionalnom i lokalnom nivou je pravi dokaz da je izviđački pokret posvećen zaštiti prirode".

Poslednje ažurirano sreda, 22 septembar 2010 09:17
 
 
Design by: iMedia