Savez izviđača Beograda

Savez izviđača Beograda

Novi zalet PDF Štampa El. pošta
sreda, 01 septembar 2010 09:29

 

sib_grbIzviđačka radna godina počinje u septembru. To je mesec u kome se dovršavaju planovi rada do naredenih tabora, osmišljava se saradnja sa školom, organizuje prijem novih članova, poveravaju se zadaci školovanim kadrovima...

Nastupajući septembar za beogradske izviđače je neuobičajeno krcat aktivnostima.

Već prvog vikenda izviđači će se okupiti i družiti na vrhu Avale gde će sa Avalskog tornja razgledati Beograd, Šumadiju, Srem i druge krajeve Srbije.

Sredinom druge sedmice septembra održava se dvadesetdruga sednica Starešinstva Saveza na kojoj će se posebno analizirati rad tokom letnjeg raspusta.

Drugog vikenda septembra je akcija „Kolubarski dani" u Lazarevcu koju organizuje istoimeni odred.

20100901-memorijalrvc-1 Naredni vikend je rezervisan za tradicionalnu akciju odreda izviđača „Ratko Vujović Čoče".

Tokom treće sedmice ovog meseca treba očekivati još jednu sednicu Starešinstva Saveza posvećeni usvajanju nacrta izmena i dopuna Statuta Saveza.

Posebne aktivnosti koje traju čitavog meseca, a trajaće praktično do kraja kalendarske godine jesu realizacija zadataka koji su utvrđeni projektima „Škola za male prirodnjake" i „Osvesti se ekološki-reciklomanija" pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije i Sekretarijata za zaštitu životne sredine Beograda.

Pored navedenog izviđači se pripremaju za kampanju "Očistimo svet" i da radno obeleže Dan čistih planina.

Poslednje ažurirano sreda, 01 septembar 2010 10:15
 
 
Design by: iMedia