Savez izviđača Beograda

Savez izviđača Beograda

Raport iz Kanderštega PDF Štampa El. pošta
ponedeljak, 02 avgust 2010 17:55

 

77-logo_wosmOvo je prvi put da izviđači Srbije borave ovde u Kanderštegu na Mini džemboriju među 1450 mladih iz svih krajeva sveta.

Imali smo predstavljanje na nacionalnoj večeri gde smo privukli pažnju skoro svih učesnika našim jelima, poslasticama i napicima, kao i izlaganjem o našoj zemlji i izviđačkoj organizaciji.


20100802-kandersteg-01 Organizovali smo program pred 750 učesnika na logorskoj vatri na ulazu u kamp. To je mesto gde je na svim jezicima sveta napisano "dobro došli". Mi smo dobili priliku i čast da na srpskom jeziku napišemo "dobro došli".

Povezali smo se sa dosta skauta, bili smo na ručku kod skauta iz Italije i oni su bili kod nas, a pored stalnih kontakata i druženja česti gosti su nam i volonteri, odnosno članovi stafa koji ovde rade u Svetskom skautskom centru, posebno oni iz Malezije, Gane, Ugande, Malte, Nemačke...

20100802-kandersteg-02 Učestvovali smo na raznim programima i ono što je možda najinteresantnije, uspeli smo da osvojimo tri bedža: Bedž međunarodnog prijateljstva, Kandešrteg mini avanturu i Bedž nagrada KISC-a.

Ono što je svakako novina ovde iako su svi dosta posvećeni reciklaži, nikome do sada nije palo napamet da reciklirani materijal upotrebi za izradu kampa. Mi smo prvi koji su to uradili i svi objekti koje imamo, kapija, kuhinja, kanta, sto i stolice su izrađeni od materijala koji je bio za reciklažu, što je takođe privuklo pažnju svih učesnika.

Sve u svemu, iako smo sa najmanje učesnika i sa najmanjim kampom, imamo veoma zapažen nastup i prilično smo primećeni.

Darko Lazarević

Poslednje ažurirano ponedeljak, 02 avgust 2010 18:18
 
 
Design by: iMedia