Savez izviđača Beograda

Savez izviđača Beograda

Završena Smotra izviđača Beograda "Ada 2010" PDF Štampa El. pošta
ponedeljak, 03 maj 2010 10:54

77-sib-smotra-amb-2010Od sutra se spremamo za narednu Smotru koja će biti deo proslave jubileja 100 godina od osnivanja Saveza izviđača Beograda.

Preko 500 izviđača i planinki iz beogradskih odreda i njihovi gosti danas su u svečanom stroju na Adi Ciganliji saslušali rezultate koji su postignuti tokom protekla četiri dana u savlađivanju programskih zahteva Smotre izviđača Beograda.

Najmasovniji odred po broju učesnika na Smotri bio je odred izviđača "Boško Buha", prate ga u stopu odredi "Ratko Vujović Čoče" i "Vasa Čarapić".

 

20100503-smotra_sib_ib Najuređeniji logor po oceni načelnika svih jedinica imali su odredi "Vasa Čarapić", "Ratko Vujović Čoče" i "France Prešern".

 

Najbolju prezentaciju odreda i izviđaštva uradili su odredi "Ratko Vujović Čoče", "Sveti Sava" i "Boško Buha".

Odredi koji su napravili najbolji predmet-poklon Adi Ciganliji (kućice za ptice) su "Vasa Čarapić", "Boško Buha" i "Milorad Milovanović Lune".

Najbolji odredi u savlađivanju programa Smotre koji se sastojao od 12 različitih delova su odredi: "Milorad Milovanović Lune", "Vasa Čarapić" i "Ratko Vujović Čoče".

Najbolji učinak imali su poletarci iz odreda: "Boško Buha", "France Prešern" i "Milorad Milovanović Lune".

Najbolji plasman imale su mlađe planinke iz odredia: "Ratko Vujović Čoče", "Milorad Milovanović Lune" i "Vasa Čarapić".

20100503-smotra_sib_01 Najuspešniji su bili mlađi izviđači iz odreda: "Ratko Vujović Čoče", "Breza" i "Kosmajski odred".

Starije planinke iz odreda "Kosmajski odred", "Vasa Čarapić" i "Mihajlovac" postigle su najbolji uspeh u svojoj kategoriji.

Najuspešniji u kategoriji starijih su bili izviđači iz odreda "Mihajlovac", "Ratko Vujović Čoče" i "Vasa Čarapić".

Brđani iz odreda "Ivo Lola Ribar", "Vasa Čarapić" i "Vojvoda Putnik" su bili najspretniji i kategoriji odraslih.

Kompletne bodovne liste biće uskoro objavljene.

20100503-smotra_sib_03 Svim odredima i gostima Smotre uručene su diplome i zahvalnice. Najbolji u pojedinim oblastima dobili su i nagrade koje su se sastojale iz izviđačke opreme i rekvizita.

Mnogobrojni pojedinci i kolektivi su pomogli održavanje ove velike akcije, koja mora postati deo kalendara značajnih manifestacija u prestonici Srbije.

JP "Ada Ciganlija" kao i prethodne godine učinilo je sve da stvori dobre uslove za boravak izviđača na terenima pored Save.

20100503-smotra_sib_02 Policija sa Čukarice, preduzeće "Solomon", JP "Vodovod i kanalizacija", Easy club na Adi i druge službe dali su značajan doprinos i svi zajedno zaslužuju jedno veliko hvala.

Ovde posebno treba naglasiti činjenicu da je starešina Saveza zaslužan što su se izviđači posle desetak godina "izgnanstva", prošle godine vratili na Adu Ciganliju, prilagodili svoje aktivnosti zahtevima koje postavlja najpoznatije beogradsko izletište.

Ovo je prilika da se kaže da je načelnik Smotre bogat čovek jer daje drugome. Goran Filipović-Fića, ima u sebi neku žišku koja je dotakla skoro svakog izviđača, posebno poletarca. Kod mnogih rasplamsa nešto.

Zamenik načelnika Ivan Nikolić-Ivke se pokazao kao dobar saradnik, koji ima dragoceno izviđačko iskustvo. Njegova preciznost i odmerenost plene.

Njih dvojica, uz pomoć i podršku velike većine načelnika i vođa, stvorili su dobru atmosferu na Smotri, posebno u delu savlađivanja zadataka, jer su se ponašali tako da je svaki izviđač uvažen u onome što radi najbolje.

Kada se utisci slegnu rukovodstvo Saveza će razmotriti detaljan izveštaj, analizirati rezultate i markirati nedostatke i propuste kojih je bilo tokom Smotre.

 

Poslednje ažurirano sreda, 05 maj 2010 13:30
 
 
Design by: iMedia