Savez izviđača Beograda

Savez izviđača Beograda

I bi Skupština PDF Štampa El. pošta
Napisao Slobodan Peric   
ponedeljak, 22 mart 2010 07:55

 

77--rvcDanas 21.03.2010.g. imadosmo Skupštinu. 22 po redu. Moglo bi se reći jubilej vredan pažnje. Imadosmo i goste Sekretara SIBa, predstavnike Odreda izviđača Sveti Sava i Vasa Čarapić. Hvala im što su došli i svojim prisustvom uveličali ovu našu malu svečanost. Zvali smo sve izviđačke odrede iz Beograda, a što nam ne dođoše ne znamo.

No idemo dalje možda će nam dogodine doći, mi se gostima uvek radujemo, a ako su nam gosti izviđači pogotovu oni najstariji poput Zlatice Banović (OI Sveti Sava), koja je kod našeg čika Čočea učila o izviđačima, onda su nam još i draži, jer uvek od njih ponešto naučimo, ponešto čujemo o tome kako je nekad bilo i razmislimo dali možemo i šta da učinimo da i sad bude tako lepo.

Neki naši prijatelji ove godine nam ne dođoše, želimo da verujemo da nisu mogli ili nisu stigli, ne želimo da nisu hteli. Žao nam je što se ove godine nije pojavilo više starih članova, onih koji nisu više aktivni ko nekad, ali su nekad činili deo ovog lepog i razigranog sveta mladosti. Naši veterani, naši prvoborci, koji su vukli, koji su doprineli da budemo to što jesmo, trebali su da budu danas sa nama. Nismo ih pozvali? , Nisu mogli doći?, pa dobro doći će drugi put, bićemo na istom mestu, čekaćemo ih i nadati se da će nam uveličati neku novu Skupštinu, ako ne pre ono jubilarnu 25. Također ćemo čekati i nadati se našim prijatejima iz drugih odreda, da se vidimo, da se okupimo, da im se zahvalimo na saradnji.

Dođoše nam i oni kojima dugujemo najviše i zahvaljujemo im se najviše, predstavnicima onih firmi i ustanova, koji su smogli snage da u ova luda vremena budu naši sponzori, da pomognu ovaj naš put i ovu misiju «Sa izviđačima ka boljem čoveku».

Došli su nam Nenad Majstorović iz Euro-line (Beograd) firme, koja nam pomaže da se uniformišemo i bar malo poradimo na našem izviđačkom imidžu i Marko Grabež iz ETI B (Beograd), našeg novog sponzora, koji eto može i hoće da nam pomogne.

Sa nama nije bio ni naš Neša iz Adonisa (Sokobanja), stari izviđač, kojeg je naša marama podsetila na ona divna vremena sopstvenog izviđačkog boja, a koji nam je pomogao da nam tabor na Ozrenu bude još lepši i još bolji.

Takođe, žao nam je što nam nisu bili tu predstavnici MUPa, sa kojima već dugoooooo godina imamo divnu saradnju i kojima nikad nije bilo teško da nam pomognu kamionom, autobusom, da nas prime u svojim specijalnim jedinicama konjičkoj, ronilačkoj, ..., našeg vojnika Rokija koji uvek nađe načina da izvuče iz kasarne manjerku ili karte il` već šta nam treba, a da vojska može da pozajmi, naših prijatelja iz Minel Dinama (Beograd), kojima nije teško da nam daju kamion da prevezemo opremu na smotru, svima njima se i ovim putem dodatno zahvaljujemo.

Usvojismo izveštaje i planove, izabrasmo novo rukovodstvo, dopunismo Statut kako bi ga usaglasili za novu preregistraciju, treću ili četvrtu već, ko zna, ali to je Srbija. I najzad dogovorismo se da ćemo u ovoj novoj radnoj godini raditi još više i bolje nego u prošloj, popričasmo o taboru, saslušasmo reči podrške gostiju i najzad uz malo posluženje raziđosmo se sa nekim novim pozitivnim stavom idemo dalje, idemo bolje.

Goran Filipović, OI Ratko Vujović Čoče - Beograd

 

20100321-skupstina_rvc_01 20100321-skupstina_rvc_02 20100321-skupstina_rvc_03
Poslednje ažurirano ponedeljak, 22 mart 2010 09:13
 
 
Design by: iMedia