Savez izviđača Beograda

Savez izviđača Beograda

Nastaviti putem uspeha PDF Štampa El. pošta

 

sib_grbDana 13.03.2010. u sali opštine Palilula održana je redovna godišnja Skupština Saveza izviđača Beograda, koja je obavezala beogradske izviđače da još uspešnije nastave sa aktivnostima. Sve odluke Skupštine su važne, zato nije lako bilo koju od njih staviti u prvi plan. Objavićemo ih u narednih nekoliko dana.

Prisustvo predstavnika svih odreda u Beogradu, analiza onoga što je urađeno i što nije, trasiranje zadataka koje treba obaviti do kraja ove godine, je na neki način izviđački praznik (odluke Skupštine na kraju teksta).

Rasprava na sednici je pokazala da izviđaštvo u glavnom gradu usmereno ka savremenim trendovima koji prate skautski pokret u Svetu. Skoro sve diskusije učesnika izražavale su želju da izviđačka orhganizacija učvrsti svoje mesto na čelu omladinskih organizacija, da doprinosi socijalizaciji, radosnom odrastanju i vaspitanju mladih, da ih edukuje kako bi svaki dan činili dobro delo.

Iz obimnog i sadržajnog materijala pripremljenog za sednicu izdvajamo podatak da je tokom prošle godine na akcijama Saveza izviđača Beograda i akcijama odreda izviđača koje su od značaja za Beograd učestvovalo 3.733 izviđača i planinki.

Povodom odluka Skupštine

Savez izviđača Beograda je utemeljio svoje stalne aktivnosti i dosledno ih ostvaruje. Nastoji da razvija akcije koje su zasnovane na interesima dece i omladine, a odnose se na igru, boravak u prirodi, zabavu, druženje, sport, zaštitu životne sredine...

Na redovnoj godišnjoj Skupštini Saveza afirmisano je zalaganje za što bolje sprovođene Prorama, usvojen Izveštaj o radu Saveza, Izveštaj nadzornog odbora, Finansijski izveštaj i Godišnji obračun, donet Plan rada i Finansijski plan.

Na sednici Skupštine je još jednom potvrđeno da su trajna vrednost izviđaštva demokratski odnosi u organizaciji, potreba za promenama i proverama rada kroz izbore. Zbog toga je doneta odluka da se održe izborne aktivnosti u Savezu izviđača Beograda i predloženo Savezu izviđača Srbije da probleme u kojima se nalazi reši organizovanjem izbora od odreda do Skupštine nacionalne izviđačke organizacije.

Odluke:

01. Ostavka člana Nadzornog odbora (pdf, 54kb)
02. Imenovanje novog člana Nadzornog odbora (pdf, 73kb)
03. Imenovanje novog člana starešinstva (pdf, 73kb)
04. Imenovanje Statutarnog odbora (pdf, 57kb)
05. Izbori za organe Saveza izviđača Beograda (pdf, 58kb)
06. Inicijativa za raspisivanje izbora na svim nivoima u Savezu izviđača Srbije (pdf, 58kb)

 

20100313-skupstina-P1010003 20100313-skupstina-P1010004 20100313-skupstina-P1010012
 
 
Design by: iMedia