Savez izviđača Beograda

Savez izviđača Beograda

Pretraži

Anketa

Da li vam stranice ovog sajta daju dobru predstavu o izviđačkoj organizaciji u Beogradu?
 

LoginKo je online

Imamo 1422 gosta na mreži
  • Srpski
  • English

Kalendar događaja

< Decembar 2023 >
N P U S Č P S
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Vanredna izborna skupština saveza
Vesti

sib_grb

 

Predsednik Skupštine Saveza izviđača Beograda, Vladimir Petković, zakazao je vanrednu izbornu Skupštinu Saveza izviđača Beograda za utorak, 10.februar 2015.g.sa početkom u 18 časova u Дом Омладине, Македонска 22, сала Омладинског савета, 2. спрат


materijal za skupštinu

(poziv, punomoćje, predlog poslovnika, evidencioni list, odluka starešinstva)

 
"Svetosavski susreti - Izviđači pevaju"
Vesti
izvidjaci_pevaju

Аkciја „Svеtоsаvski susrеti “ utеmеlјеnа је 1993. gоdinе kао nајznаčајniја аktivnоst bеоgrаdskih izviđаčа pоvоdоm prоslаvе “Dаnа Svеtоg Sаvе“. Оdrеd izviđаčа „Svеti Sаvа“ оd 2002. gоdinе је dоmаćin оvе znаčајnе izviđаčkе аktivnоsti, а оd 2005 . аkciја sе оrgаnizuје pоd nаzivоm

Opširnije...
 
Preminuo Zoran Petrović Tito
Vesti

 

Dragi izviđači, tito

danas je u 37. godini života preminuo naš prijatelj Zoran Petrović – Tito.

Bio je poznat i pamtićemo ga kao velikog čoveka koji je svoj život posvetio razvoju izviđačke organizacije. Pridružio se još kao poletarac a u svojoj mladosti gradio je mostove i rušio granice verujući u izviđaštvo kao stil života i put kojim postajemo bolji ljudi. Poreklom iz Mladenovca, dao je veliki doprinos razvoju Saveza izviđača Beograda i Saveza izviđača Srbije. I ne samo to. Tito je povezivao naudaljenije krajeve izviđačkog sveta sa raznih strana jezika i religija, uzrasta i porekla.

Pored toga, izveo je izviđače iz svog okvira i sprijateljio sa ostalim omladinskim organizacijama kada se gradila danas najvažnija organizacija mladih - KOMS. Velika je čast bila deliti život i rad sa Titom. Dao nam je primer kako se podržavaju mladi ljudi i kako se gradi poverenje i mir. Naša je odgovornost da ga sledimo.

Počivaj u miru prijatelju ...

 

1. Informacija o mestu i vremenu sahrane

okupljanje svih izviđača i prijatelja je na parkingu TCM (tržni centar Mladenovac) u petak 02.01.2015.godine u 12,00 sati

tcm

Google maps TCM

Napomena : izviđači se mole da skupu prisustvuju u izviđačkim uniformama.

2. Informacija o izviđačkom skupu u pomen preminulom Zoranu Petrović Titu biće održan u restoranu „ Veranda“

veranda

Google maps restoran Veradna

Bilo bi poželjno da nam se javite i potvrdite dolazak zbog okvirnog broja , sve informacije oko organizacije i snalaženja prilikom dolaska možete dobiti od:

Silvester Domonji ( Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli ) 064/8463826
Vladimir Obešva (vobesva@gmail.com) 063/639355

 

Starešina
Vladimir Obešva - Kinez
 
Održan sportski dan SIB 2014
Vesti

sib_grb

U subotu 13. decembra 2014. godine na terenima i u hali Vojne gimnazije u Beogradu, 151 izviđača i planinki iz osam odreda takmičilo i lepo družilo na sportskom danu koji ove godine ima nove discipline.

Beogradskim izviđačima kao i prethodnih godina, odlični domaćini su bili članovi odreda izviđača „Vogi".

Od ove godine je uveden prelazni pehar za pobednika u ukupnom plasmanu i zasluženo će sledećih godinu dana krasiti vitrine odreda izviđača "VOGI"

prelazni_pehar_za_sporstski_dan

Pored domaćina odred izviđača "VOGI" učestvovali su sledeći beogradski odredi: "France Prešern","Voždovac" "Miodrag Milovanović Lune", "Vasa Čarapić", "Ivo Lola Ribar"  i  "Ratko Vujović Čoče"
Opširnije...
 
Poletarčeva novogodišnja jelka 2014
Vesti
jelka

 

I ove godine poletarci i pčelice iz beogradskih odreda učestvuju na svojoj tradicionalnoj akciji, koja će se održati u nedelju 21.12.2014.godine u osnovnoj školi " Vožd Karađorđe" ulica Boljevačka 2, Jakovo.

Elaborat možete preuzeti ovde

 

 
Sportski dan 2014
Vesti
77-vogi

Savez izviđača Beograda, u saradnji sa Sekretarijatom za sport i omladinu i ove godine organizuje sada već tradicionalnu akciju Sportski dan 2014.

Akcija je planirana za subotu  13.12.2014. godine u periodu od 09.00 do 17.00h na terenima internata vojne gimnazije u ulici Humska 22.

Domaćin akcije kao i prethodnih godina je Odred izviđača VOGI,

Očekuje nas pravo izviđačko i sportsko nadmetanje.

Prijave ekipa treba izvršiti do utorka 09.12.2014  do 20,00 časova na mail adresu Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli

Elaborat možete preuzeti ovde
Prijava ekipa možete preuzeti ovde
Prijava gostiju - gledaoca možete preuzeti ovde
 
Jota - Joti 2014
Vesti

jota_joti_2014

Jota – Joti je godišnji događaj koji putem interneta i radio amaterizma spaja izviđače širom sveta.

Vreme održavanja je od 17.10.2014 od večernjih sati do ponedeljka 20.10.2014.godine

Savez izviđača Srbije i Savez izviđača Beograda vas poziva da i ove godine Odredi uzmu učešće u ovom događaju na sledeći način:

Registrujte se na sajtu: http://jotajoti.info/

Opširnije...
 
Smotra poletaraca kroz slike
Vesti

10472800_10204653918565834_6774803213553750641_o

Uspešno održana smotra poletaraca i pčelica u Beo zoo vrtu tokom sunčane subote 04.10.2014.godine zabeležena je i na slikama naših članova, u nastavku su vam linkovi nekolicine albuma a bilo ih je mnogo više. Uživajte i vi malo kroz fotografije kao što su naši najmlađi uživali tokom subotnjeg dana.

Slike koje je fotografisao Bogdan Spasojević - OI "Vasa Čarapić"

Slike koje fotografisao Slobodan Perić - OI Ratko Vujović - Čoče

Slike OI "NHM Milovanović Lune" ,

Slike OI "Mihajlovac"

Slike OI "Sveti Sava"

Video na You tube

 

 
Održana Smotra poletaraca Beograda 2014
Vesti
zoo_vrt

 

Obasjan toplim jesenjim suncem, Beo Zoo vrt je prvi put 4.oktobra 2014. godine bio domaćin najmlađih izviđača - poletarci i pčelice.
Šesnaest odreda sa preko 300 mališana i njihovih gostiju iz Obrenovca, Novog Sada, Veternika i Starčeva uživali su u prelepom ambijentu vrta dobre nade. Smotra je otvorena podsećanjem na život i rad nedavno preminulog direktora Zoo vrta, Vuka Bojovića koji je sa velikim entuzijazmom i ljubavlju brinuo o životinjama i izgradio jedno od najlepših mesta u našem gradu koje rado posećuju sve generacije.
Opširnije...
 
Izviđač u Beogradu 2014
Vesti
izvidjacubgdu

oslobodjenje_beograda_znacka

Sedemdeset godina je prohujalo, od kako se ulicama našeg grada, Beograda, pevala pesma slobodi i oslobodiocima , od poslednje okupacije, kada je naš grad bio pod fašističkom čizmom. Ti slavni dani kada su rame uz rame, sa svojim ličnim sudbinama, ginuli za naš Beograd, partizani i crvenoarmejci, ostaće zauvek zapamćeni kao večni plamen slobode, u kojoj mi tako ponosno živimo i danas. Bili smo tada na čelu antifašizma, i ostajemo to i danas, sa mladom generacijom, koja zna šta su im preci ostavili zauvek u amanet : Fašizma ovde više nikad neće biti !!

Opširnije...
 
Smotra poletaraca Beograda 2014 - sponzori
Vesti
zoo_vrt

Našu najlepšu akciju Smotru pčelica i poletaraca, 2014.g., u BEO ZOO VRT-u, od srca su pomogli da bude još slađa, bogatija i srećnija, naši veliki donatori, iz cele Srbije.

To su sad, i naši veliki prijatelji:

Bombondžija - BosiljčićFruvita - Beograd Gold Pack - Mladenovac,  Chips Way- Čačak,   BIPSI sokovi - BIPMedela – VrbasRavanica iz ĆuprijeSmoki - Soko Štark i Beositi štamparija

sponzori_2

Opširnije...
 
Smotra poletaraca Beograda 2014
Vesti

77-bg-grb

zoo_vrt
Višegodišnja želja, da ovu našu najdražu akciju, Smotru pčelica i poletarca "Žika - Mika" održimo u našem BEO ZOO VRTU - VRTU DOBRE NADE, će se ostvariti ove godine.

 

U subotu, 4.oktobra, bićemo ceo dan, dragi gosti u ovoj oazi, carstvu divljih životinja, gde ćemo se i takmičiti, i igrati, i pevati, i najviše družiti, a što je najvažnije biti sa našim ljubimcima među životinjama BEO ZOO VRT- a.

Elaborat

Prijava

 
Susreti prijateljstva – Memorijal Ratko Vujović Čoče
Vesti
77--rvc coce-memoriajl-logo
Odred izviđača "Ratko Vujović Čoče" iz Beograda poziva izviđače na tradicionalnu akciju Susreti prijateljstva - Memorijal Ratko Vujović Čoče sa željom da zajedno provedu vreme u interesantnim igrama, druženju i prijateljstvu.

Akcija će se održati od 12. do 14. septembra 2014. godine.

Preuzmi elaborat (pdf) i prijavu (pdf ili doc)

 
Zakazana 4. sednica Starešinstva
Vesti

sib_grb

Starešina Saveza je zakazao 4. sednicu Starešinstva Saveza izvidjača Beograda za utorak, 10. jun 2014. godine sa početkom u 18,00 časova.

Sednici će prisustvovati i Načelnik SIS koji će nam preneti informacije vezane za održavanje 9.Smotre Saveza izviđača Srbije.

Poziv možete preuzeti ovde.

 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

 
Design by: iMedia