Savez izviđača Beograda

Savez izviđača Beograda

Pretraži

Anketa

Da li vam stranice ovog sajta daju dobru predstavu o izviđačkoj organizaciji u Beogradu?
 

LoginKo je online

Imamo 1533 gosta na mreži
  • Srpski
  • English

Kalendar događaja

< Februar 2023 >
N P U S Č P S
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4
Održan sportski dan SIB 2014
Vesti

sib_grb

U subotu 13. decembra 2014. godine na terenima i u hali Vojne gimnazije u Beogradu, 151 izviđača i planinki iz osam odreda takmičilo i lepo družilo na sportskom danu koji ove godine ima nove discipline.

Beogradskim izviđačima kao i prethodnih godina, odlični domaćini su bili članovi odreda izviđača „Vogi".

Od ove godine je uveden prelazni pehar za pobednika u ukupnom plasmanu i zasluženo će sledećih godinu dana krasiti vitrine odreda izviđača "VOGI"

prelazni_pehar_za_sporstski_dan

Pored domaćina odred izviđača "VOGI" učestvovali su sledeći beogradski odredi: "France Prešern","Voždovac" "Miodrag Milovanović Lune", "Vasa Čarapić", "Ivo Lola Ribar"  i  "Ratko Vujović Čoče"
Opširnije...
 
Poletarčeva novogodišnja jelka 2014
Vesti
jelka

 

I ove godine poletarci i pčelice iz beogradskih odreda učestvuju na svojoj tradicionalnoj akciji, koja će se održati u nedelju 21.12.2014.godine u osnovnoj školi " Vožd Karađorđe" ulica Boljevačka 2, Jakovo.

Elaborat možete preuzeti ovde

 

 
Sportski dan 2014
Vesti
77-vogi

Savez izviđača Beograda, u saradnji sa Sekretarijatom za sport i omladinu i ove godine organizuje sada već tradicionalnu akciju Sportski dan 2014.

Akcija je planirana za subotu  13.12.2014. godine u periodu od 09.00 do 17.00h na terenima internata vojne gimnazije u ulici Humska 22.

Domaćin akcije kao i prethodnih godina je Odred izviđača VOGI,

Očekuje nas pravo izviđačko i sportsko nadmetanje.

Prijave ekipa treba izvršiti do utorka 09.12.2014  do 20,00 časova na mail adresu Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli

Elaborat možete preuzeti ovde
Prijava ekipa možete preuzeti ovde
Prijava gostiju - gledaoca možete preuzeti ovde
 
Jota - Joti 2014
Vesti

jota_joti_2014

Jota – Joti je godišnji događaj koji putem interneta i radio amaterizma spaja izviđače širom sveta.

Vreme održavanja je od 17.10.2014 od večernjih sati do ponedeljka 20.10.2014.godine

Savez izviđača Srbije i Savez izviđača Beograda vas poziva da i ove godine Odredi uzmu učešće u ovom događaju na sledeći način:

Registrujte se na sajtu: http://jotajoti.info/

Opširnije...
 
Smotra poletaraca kroz slike
Vesti

10472800_10204653918565834_6774803213553750641_o

Uspešno održana smotra poletaraca i pčelica u Beo zoo vrtu tokom sunčane subote 04.10.2014.godine zabeležena je i na slikama naših članova, u nastavku su vam linkovi nekolicine albuma a bilo ih je mnogo više. Uživajte i vi malo kroz fotografije kao što su naši najmlađi uživali tokom subotnjeg dana.

Slike koje je fotografisao Bogdan Spasojević - OI "Vasa Čarapić"

Slike koje fotografisao Slobodan Perić - OI Ratko Vujović - Čoče

Slike OI "NHM Milovanović Lune" ,

Slike OI "Mihajlovac"

Slike OI "Sveti Sava"

Video na You tube

 

 
Održana Smotra poletaraca Beograda 2014
Vesti
zoo_vrt

 

Obasjan toplim jesenjim suncem, Beo Zoo vrt je prvi put 4.oktobra 2014. godine bio domaćin najmlađih izviđača - poletarci i pčelice.
Šesnaest odreda sa preko 300 mališana i njihovih gostiju iz Obrenovca, Novog Sada, Veternika i Starčeva uživali su u prelepom ambijentu vrta dobre nade. Smotra je otvorena podsećanjem na život i rad nedavno preminulog direktora Zoo vrta, Vuka Bojovića koji je sa velikim entuzijazmom i ljubavlju brinuo o životinjama i izgradio jedno od najlepših mesta u našem gradu koje rado posećuju sve generacije.
Opširnije...
 
Izviđač u Beogradu 2014
Vesti
izvidjacubgdu

oslobodjenje_beograda_znacka

Sedemdeset godina je prohujalo, od kako se ulicama našeg grada, Beograda, pevala pesma slobodi i oslobodiocima , od poslednje okupacije, kada je naš grad bio pod fašističkom čizmom. Ti slavni dani kada su rame uz rame, sa svojim ličnim sudbinama, ginuli za naš Beograd, partizani i crvenoarmejci, ostaće zauvek zapamćeni kao večni plamen slobode, u kojoj mi tako ponosno živimo i danas. Bili smo tada na čelu antifašizma, i ostajemo to i danas, sa mladom generacijom, koja zna šta su im preci ostavili zauvek u amanet : Fašizma ovde više nikad neće biti !!

Opširnije...
 
Smotra poletaraca Beograda 2014 - sponzori
Vesti
zoo_vrt

Našu najlepšu akciju Smotru pčelica i poletaraca, 2014.g., u BEO ZOO VRT-u, od srca su pomogli da bude još slađa, bogatija i srećnija, naši veliki donatori, iz cele Srbije.

To su sad, i naši veliki prijatelji:

Bombondžija - BosiljčićFruvita - Beograd Gold Pack - Mladenovac,  Chips Way- Čačak,   BIPSI sokovi - BIPMedela – VrbasRavanica iz ĆuprijeSmoki - Soko Štark i Beositi štamparija

sponzori_2

Opširnije...
 
Smotra poletaraca Beograda 2014
Vesti

77-bg-grb

zoo_vrt
Višegodišnja želja, da ovu našu najdražu akciju, Smotru pčelica i poletarca "Žika - Mika" održimo u našem BEO ZOO VRTU - VRTU DOBRE NADE, će se ostvariti ove godine.

 

U subotu, 4.oktobra, bićemo ceo dan, dragi gosti u ovoj oazi, carstvu divljih životinja, gde ćemo se i takmičiti, i igrati, i pevati, i najviše družiti, a što je najvažnije biti sa našim ljubimcima među životinjama BEO ZOO VRT- a.

Elaborat

Prijava

 
Susreti prijateljstva – Memorijal Ratko Vujović Čoče
Vesti
77--rvc coce-memoriajl-logo
Odred izviđača "Ratko Vujović Čoče" iz Beograda poziva izviđače na tradicionalnu akciju Susreti prijateljstva - Memorijal Ratko Vujović Čoče sa željom da zajedno provedu vreme u interesantnim igrama, druženju i prijateljstvu.

Akcija će se održati od 12. do 14. septembra 2014. godine.

Preuzmi elaborat (pdf) i prijavu (pdf ili doc)

 
Zakazana 4. sednica Starešinstva
Vesti

sib_grb

Starešina Saveza je zakazao 4. sednicu Starešinstva Saveza izvidjača Beograda za utorak, 10. jun 2014. godine sa početkom u 18,00 časova.

Sednici će prisustvovati i Načelnik SIS koji će nam preneti informacije vezane za održavanje 9.Smotre Saveza izviđača Srbije.

Poziv možete preuzeti ovde.

 
Pomažemo u nevolji
Vesti
sib2
 
Uvek spremni da pomognemo
Vesti
poster_za_sib_600800
 
Izviđači u akciji spašavanja
Vesti
77-bg-grb

Savez Izvidjaca Beograda u toku jučerašnjeg dana u saradnji sa Sektorom za vanredne situacije, kordinirao je aktivnosti Odreda izviđača na teritoriji ugroženih naselja u Beogradu.


Na potezu Rakovice i Resnika, u spašavanju i pomoći stanovništvu učestvovali su izviđači iz Odreda izviđača "Sveti Sava", "Panter" i "Ratko Vujović Čoče". ekipa_u_resniku Iz bujice je kod fabrike Rekord spašen je čovek, evakuisano je čamcem četvoro ugroženih, od toga dvoje u teškom stanju koje je hitna pomoć preuzela posle evakuacije, čamcem je dostavljena hrana za bebe dvema porordicama koje nisu napustile svoje domove u Resniku. Čamcem su evakuisana dva vatrogasca koji su se našli zarobljeni u jednom od domaćinstava kome su pružali pomoć.

Na teritoriji GO Grocka , u naselju Umčari; izviđači iz odreda "Voždovac"-četa Ilija Garašanin iz Grocke, uz pomoć četiri izviđača OIP "Ivo Loa Ribar" organizovalao je u saradnji sa ljudima iz Sektora za vanredne situacije evakuaciju 30 stanara staračkog doma u Umčarima, kompletnu aktivnost svih subjekata koji su učestvovali u spašavanju u Umčarima direktno je kordinirao Načelnik SI Srbije Dejan Petrović. Tekst objavljen i na sledećem linku Izviđači pomagali u evakuaciji ljudi iz staračkog doma

izvidjaci_u_umcarima

Opširnije...
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

 
Design by: iMedia