Savez izviđača Beograda

Savez izviđača Beograda

Pretraži

Anketa

Da li vam stranice ovog sajta daju dobru predstavu o izviđačkoj organizaciji u Beogradu?
 

LoginKo je online

Imamo 1414 gosta na mreži
  • Srpski
  • English

Kalendar događaja

< Decembar 2023 >
N P U S Č P S
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Izviđačka avantura u Junkovcu
Vesti
sib_grb

Savez izviđača Beograda i Odred izviđaca “ Kolubara” , ove godine u saradnji sa Gradskim Sekretarijatom za sport i omladinu, organizovao je izviđački kamp u mestu Junkovac (Opština Lazarevac). 

Zahvaljujemo se mesnoj zajednici Junkovac, i osnovnoj školi ,,Slobodan Penezić Krcun" na srdačnoj pomoći u realizaciji projekta – “Izviđačka avantura”.

U kampu izviđača boravilo je oko četrdesetoro dece uzrasta od 7 do 14 godina. Vikend sa izviđacima protekao je u druženju i približavanju dece izviđacima. Deca su tokom boravka u izviđačkom kampu učila sve sto bi jedan izviđač trebao da zna:

11232898_700028323462759_2452950083417090649_n

Prvi dan protekao nam je u upoznavanju i odgovorima na pitanja koja su nam deca postavljala, takođe igrali smo razne izviđačke igre.

Drugi dan nam je protekao u šetnji do obližnjeg jezera, gde su deca tokom pešačenja učila snalaženje u prirodi, i tokom povratka u kamp deca su učila prvu pomoć.

Treći dan smo učili signalizaciju, vezivanje čvorova i topografiju.

Na decu smo ostavili dobar utisak, a dokaz toga su obostrane suze zbog rastanka, ali većina njih je izrazila želju da budu izviđači i od sredine meseca i priključiće se Odredu izviđača “ Kolubara”.

ovde mozete pogledati sve slike

 

 
Izviđačka avantura u Boljevcu
Vesti
sib_grb

Savez izviđača Beograda u saradnji sa Gradskim sekretarijatom za sport i omladinu i ove godine  je organizovao program pod nazivom „Izviđačka avantura“. Prezentacija izviđačke organizacije i radionice za decu i omladinu organizovana je na prostoru Gradske opštine Surčin u Nautičkom selu „Biser“ u Boljevcima od 03-05.07.2015. god. 20382_1017071261638395_1727981176493035509_n

Pored Gradskog sekretarijata za sport omladinu, veliku podršku u realizaciji ovog programa pružila nam je Zorica Mitrović, direktorka OŠ „Vožd Karađorđe“ iz Jakova kao i vojska koja je obezbedila obrok za učesnike programa. Veliku zahvalnost dugujemo Dejanu Despotoviću i Savi Živaniću, zaposlenima u Javnom preduzeću za turizam Opštine Surčin koji su obezbedili sve neophodne uslove za trodnevni boravak.

Tokom vikenda boravilo je 68 učesnika u Nautičkom selu „Biser“ i za to vreme je podignut pokazni tabor, a svim zainteresovanim sugrađanima je predstavljen izviđački program. Oko 400 mladih Beograđana je učestvovalo u Izviđačkoj avanturi i tom prilikom su se upoznali sa osnovnim pojmovima orijentacije i kretanja u prirodi kao i kako izgleda boravak u njoj. Pored izviđačkih aktivnosti, za učesnike je organizovano krstarenje Savom. Naišli smo na veliku zainteresovanost i spremnost dece i omladine, pre svega sa prostora GO  Surčin, da učestvuju u izviđačkom programu i postanu članovi naše organizacije, a samim tim je cilj programa ispunjen.

Marija Groti

više slika možete pogledati ovde i ovde

 
Vikend sa izviđačima
Vesti

google_maps_nauticko_selo Savez izviđača Beograda ove godine u saradnji sa Gradskim sekretarijatom za sport i omladinu organizuje kamp i izlete na dve lokacije. Nautičko selo "Biser" Boljevci i u mestu Junkovac kod Velikih Crljana (opština Lazarevac).

Prva lokacija je Nautičko selo "Biser" u mestu Boljevci, u periodu od 3. jula do 5. jula 2015.godine. Do kampa se dolazi gradskim autobusom broj 605 koji kreće iz bloka 45. Imate mogućnost da provedete nezaboravan vikend sa izviđačima. za sve informacije obratite se na sledeće brojeve telefona Dejan Pantić 064/1595828 i Željko Valković 064/6144324. Odredi koji žele da organizuju izlet ili bivak neka se isto jave na neki od brojeva telefona.

Druga lokacija je osnovna škola " Slobodan Penezić Krcun" u mestu Junkovac, u periodu od 3.jula do 5. jula 2015.godine u periodu od 09,00 do 17,00 časova. za sve informacije pozovite Marka Perišića na broj 061/6465024

 

 
Predrag Rafailović Raf 1930-2015
Vesti
raf

Dana 14. maja 2015. godine umro je Predrag Dragan Rafailović.

Ispraćaj za kremaciju će se obaviti u utorak 19. maja 2015. godine u 11,30 časova na Novom groblju u Beogradu. Sahrana će biti u krugu porodice na Obrenovačkom groblju.

Raf je ceo život povezan sa izviđačkom organizacijom. Rođen je 16. juna 1930. godine u poznatoj obrenovačkoj porodici Rafailovića. Završio je Treću beogradsku gimnaziju i Hemijski fakultet u Beogradu. Bio je 4 godine sekretar Beogradskog stega, 18 godina sekretar Saveza izviđača Jugoslavije i isto toliko godina sekretar Saveza izviđača Srbije.

Čitav radni vek je predano i uspešno služio izviđaštvu na prostorima bivše zemlje, a posebno izviđaštvu Srbije. Bio je sekretar Saveza izviđača Jugoslavije za mandata 6 predsednika i sekretar Saveza izviđača Srbije za mandata 7 starešina.

Opširnije...
 
Smotra Saveza izviđača Beograda " Ada 2015 "
Vesti
sib_grb

 

Savez izviđača Beograda kao i svake godine organizuje smotru saveza u periodu od 01.05 do 03.05. na terenima Ade Ciganlije

Pozivamo Vas da učestvujete na Smotri izviđača Beograda "Ada 2015".

Na Smotru su pozvani svi beogradski izviđači, njihovi odredi i savezi, kao i izviđači iz drugih sredina u Srbiji, susednih i drugih zemalja.

 

Obilazak i podela terena Smotre je u subotu 27. aprila 2015. godine. Okupljanje je na terenima smotre blizu restorana "EASY" u 17,00 časova.

Svečano otvaranje je u petak 01.05.2015.godine u 13,00 časova.

Preuzmi elaborat , propozicije, prijava odreda, prijava ekipa

 
Ilegalac na Starom gradu 2015
Vesti

vcarapic_logo

ilegalac-na-starom-gradu

Odred izviđača „Vasa Čarapić" i ove godine organizuje svoju tradicionalnu aktivnost „Ilegalac na Starom gradu".

Akcija će se održati u periodu od 15. do 17. maja 2015. godine na centralnim beogradskim opštinama, a učesnici će kao i ranijih godina biti smešteni na prostoru Donjeg grada.

Ove godine će cilj akcije biti osvajanje veštarstva i veštine sportista. Očekujemo vas u što većem broju!


Elaborat možete preuzeti odavde.
 
Voždovacki petoboj–Memorijal Vladan Todorović–ĆOPA
Vesti

logo_vozdovac

Odred izviđača "Voždovac" iz Beograda, 24.maja organizuje peti po redu "Voždovački petoboj - Memorijal Vladan Todorović - ĆOPA" i poziva sve na druženje i lep provod.

Preuzmite elaborat

 
Šesta sednica starešinstva
Vesti
sib_grb

Starešina Saveza je zakazao 6. sednicu Starešinstva Saveza izvidjača Beograda za utorak, 14. april 2015. godine sa početkom u 18,00 časova.

poziv za sednicu, zapisnik sa pete sednice

 
Peta sednica Starešintva Saveza izviđača Beograda
Vesti
sib_grb

Održana 5. sednica starešinstva Saveza izviđača Beograda 2.aprila 2014. godine, na dnevnom redu bila je samo jedna tačka - predlog odreda izviđača " Vasa Čarapić" da SIB Tanju Janković - Ševu kandiduje za starešinu Saveza izviđača Srbije.

 

Starešinstvo Saveza izviđača Beograda donelo je odluku da Tanja Janković - Ševa bude kandidat za starešinu Saveza izviđača Srbije.

Opširnije...
 
Poziv za četvrtu sednicu starešinstva
Vesti

sib_grb

logo_sis

Starešina Saveza je zakazao 4. sednicu Starešinstva Saveza izvidjača Beograda za utorak, 24. mart 2015. godine sa početkom u 18,00 časova.

Pozivaju se sve Starešine odreda i delegati na skupštini SIS da se odazovu pozivu i dođu tna sastanak da bi mogli da prodiskutujemo o predstojećim izborima  i kandidatima i pokušamo da zauzmemo zajednički stav ako je to moguće.

Opširnije...
 
Konstituisan Nadzorni odbor SIB
Vesti
sib_grb

Konstituisan je Nadzorni odbor Saveza izviđača Beograda.

Za predsednika je izabran Željko Valković iz odreda "Panter", a članovi su Zoran Stojković - Lale iz odreda "Otpisani" i Rafailović Milan iz odreda "Ratko Vujović Čoče".

Sednici je prisustvovao starešina Saveza Vladimir Obešva. Nadzorni odbor se dogovorio oko metoda i sadržaja rada u narednom periodu.

 
Izviđački kviz OI "Ratko Vujović Čoče"
Vesti

coce_kviz_2015 77--rvc

Odred izviđača " Ratko Vujović - Čoče "organizuje vec sada tradicionalnu akciju "Osmomartovski kviz" koja će se održati 14. marta 2015. (bio je planiran za 07.mart pa odložen )  u O.Š. Branko Čopić.

 

I ove godine u KVIZ-u uz druženje, očekuje vas puno šaljivih i zanimljivih igara. Elaboratprijava odredaprijava ekipe

 

 
Održana Skupština SIB
Vesti
sib_grb

U utorak 10. februara 2015. godine u Domu omladine, na II spratu održana je vanredna Skupština Saveza izviđača Beograda. Predsedavao je Slobodan Panić - OI  "Kolubara" do izbora Predsednika Skupštine, nakon toga skupštinu je vodio Vladimir Petković - OI "Panter"

Pozvani su svi  odredi sa teritorije Beograda i od planiranih 30 delegata,  sednici je prisustvovalo 24 člana Skupštine ,10 gostiju članovi beogradskih odreda,ispred sekretarijata za sport i omladinu g.Dragoljub Kočović zamenik sekretara i g.Vukan Jovanovic, diplomirani pravnik.

Članovi Skupštine su nakon usvajanja dnevnog reda diskutovali o trenutnoj situaciji u savezu i razlozima za vanrednu Skupštinu.

Nakon diskusije i utvrđivanja kvoruma prešlo se na glasanje , prvo za Predsednika Skupštine, izabran je Vladimir Petković iz OI "Panter" a zatim i ostale funkcije.

Za starešinu saveza izabran je Vladimir Obešva - OI "Vasa Čarapić"
za zamenika Dejan Pantić - OI "NHM Milovanović Lune"

Opširnije...
 
23. Sajam kolekcionara
Vesti


Sajam kolekcionara je tradicionalna aktivnost izvidjača u organizaciji Odreda izvidjača "Mihajlovac"i Saveza izvidjača opštine Čukarica,ove godine po 23-i put koja na jednom mestu okuplja prvenstveno zaljubljenike u izvidjačko kolekcionarstvo.

Cilj nam je da prikažemo šta sve izvidjači skupljaju i što je vezano za izvidjačku organizaciju.

Opširnije...
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

 
Design by: iMedia