Savez izviđača Beograda

Savez izviđača Beograda

Pretraži

Anketa

Da li vam stranice ovog sajta daju dobru predstavu o izviđačkoj organizaciji u Beogradu?
 

LoginKo je online

Imamo 1551 gosta na mreži
  • Srpski
  • English

Kalendar događaja

< Februar 2023 >
N P U S Č P S
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4
Predrag Rafailović Raf 1930-2015
Vesti
raf

Dana 14. maja 2015. godine umro je Predrag Dragan Rafailović.

Ispraćaj za kremaciju će se obaviti u utorak 19. maja 2015. godine u 11,30 časova na Novom groblju u Beogradu. Sahrana će biti u krugu porodice na Obrenovačkom groblju.

Raf je ceo život povezan sa izviđačkom organizacijom. Rođen je 16. juna 1930. godine u poznatoj obrenovačkoj porodici Rafailovića. Završio je Treću beogradsku gimnaziju i Hemijski fakultet u Beogradu. Bio je 4 godine sekretar Beogradskog stega, 18 godina sekretar Saveza izviđača Jugoslavije i isto toliko godina sekretar Saveza izviđača Srbije.

Čitav radni vek je predano i uspešno služio izviđaštvu na prostorima bivše zemlje, a posebno izviđaštvu Srbije. Bio je sekretar Saveza izviđača Jugoslavije za mandata 6 predsednika i sekretar Saveza izviđača Srbije za mandata 7 starešina.

Opširnije...
 
Smotra Saveza izviđača Beograda " Ada 2015 "
Vesti
sib_grb

 

Savez izviđača Beograda kao i svake godine organizuje smotru saveza u periodu od 01.05 do 03.05. na terenima Ade Ciganlije

Pozivamo Vas da učestvujete na Smotri izviđača Beograda "Ada 2015".

Na Smotru su pozvani svi beogradski izviđači, njihovi odredi i savezi, kao i izviđači iz drugih sredina u Srbiji, susednih i drugih zemalja.

 

Obilazak i podela terena Smotre je u subotu 27. aprila 2015. godine. Okupljanje je na terenima smotre blizu restorana "EASY" u 17,00 časova.

Svečano otvaranje je u petak 01.05.2015.godine u 13,00 časova.

Preuzmi elaborat , propozicije, prijava odreda, prijava ekipa

 
Ilegalac na Starom gradu 2015
Vesti

vcarapic_logo

ilegalac-na-starom-gradu

Odred izviđača „Vasa Čarapić" i ove godine organizuje svoju tradicionalnu aktivnost „Ilegalac na Starom gradu".

Akcija će se održati u periodu od 15. do 17. maja 2015. godine na centralnim beogradskim opštinama, a učesnici će kao i ranijih godina biti smešteni na prostoru Donjeg grada.

Ove godine će cilj akcije biti osvajanje veštarstva i veštine sportista. Očekujemo vas u što većem broju!


Elaborat možete preuzeti odavde.
 
Voždovacki petoboj–Memorijal Vladan Todorović–ĆOPA
Vesti

logo_vozdovac

Odred izviđača "Voždovac" iz Beograda, 24.maja organizuje peti po redu "Voždovački petoboj - Memorijal Vladan Todorović - ĆOPA" i poziva sve na druženje i lep provod.

Preuzmite elaborat

 
Šesta sednica starešinstva
Vesti
sib_grb

Starešina Saveza je zakazao 6. sednicu Starešinstva Saveza izvidjača Beograda za utorak, 14. april 2015. godine sa početkom u 18,00 časova.

poziv za sednicu, zapisnik sa pete sednice

 
Peta sednica Starešintva Saveza izviđača Beograda
Vesti
sib_grb

Održana 5. sednica starešinstva Saveza izviđača Beograda 2.aprila 2014. godine, na dnevnom redu bila je samo jedna tačka - predlog odreda izviđača " Vasa Čarapić" da SIB Tanju Janković - Ševu kandiduje za starešinu Saveza izviđača Srbije.

 

Starešinstvo Saveza izviđača Beograda donelo je odluku da Tanja Janković - Ševa bude kandidat za starešinu Saveza izviđača Srbije.

Opširnije...
 
Poziv za četvrtu sednicu starešinstva
Vesti

sib_grb

logo_sis

Starešina Saveza je zakazao 4. sednicu Starešinstva Saveza izvidjača Beograda za utorak, 24. mart 2015. godine sa početkom u 18,00 časova.

Pozivaju se sve Starešine odreda i delegati na skupštini SIS da se odazovu pozivu i dođu tna sastanak da bi mogli da prodiskutujemo o predstojećim izborima  i kandidatima i pokušamo da zauzmemo zajednički stav ako je to moguće.

Opširnije...
 
Konstituisan Nadzorni odbor SIB
Vesti
sib_grb

Konstituisan je Nadzorni odbor Saveza izviđača Beograda.

Za predsednika je izabran Željko Valković iz odreda "Panter", a članovi su Zoran Stojković - Lale iz odreda "Otpisani" i Rafailović Milan iz odreda "Ratko Vujović Čoče".

Sednici je prisustvovao starešina Saveza Vladimir Obešva. Nadzorni odbor se dogovorio oko metoda i sadržaja rada u narednom periodu.

 
Izviđački kviz OI "Ratko Vujović Čoče"
Vesti

coce_kviz_2015 77--rvc

Odred izviđača " Ratko Vujović - Čoče "organizuje vec sada tradicionalnu akciju "Osmomartovski kviz" koja će se održati 14. marta 2015. (bio je planiran za 07.mart pa odložen )  u O.Š. Branko Čopić.

 

I ove godine u KVIZ-u uz druženje, očekuje vas puno šaljivih i zanimljivih igara. Elaboratprijava odredaprijava ekipe

 

 
Održana Skupština SIB
Vesti
sib_grb

U utorak 10. februara 2015. godine u Domu omladine, na II spratu održana je vanredna Skupština Saveza izviđača Beograda. Predsedavao je Slobodan Panić - OI  "Kolubara" do izbora Predsednika Skupštine, nakon toga skupštinu je vodio Vladimir Petković - OI "Panter"

Pozvani su svi  odredi sa teritorije Beograda i od planiranih 30 delegata,  sednici je prisustvovalo 24 člana Skupštine ,10 gostiju članovi beogradskih odreda,ispred sekretarijata za sport i omladinu g.Dragoljub Kočović zamenik sekretara i g.Vukan Jovanovic, diplomirani pravnik.

Članovi Skupštine su nakon usvajanja dnevnog reda diskutovali o trenutnoj situaciji u savezu i razlozima za vanrednu Skupštinu.

Nakon diskusije i utvrđivanja kvoruma prešlo se na glasanje , prvo za Predsednika Skupštine, izabran je Vladimir Petković iz OI "Panter" a zatim i ostale funkcije.

Za starešinu saveza izabran je Vladimir Obešva - OI "Vasa Čarapić"
za zamenika Dejan Pantić - OI "NHM Milovanović Lune"

Opširnije...
 
23. Sajam kolekcionara
Vesti


Sajam kolekcionara je tradicionalna aktivnost izvidjača u organizaciji Odreda izvidjača "Mihajlovac"i Saveza izvidjača opštine Čukarica,ove godine po 23-i put koja na jednom mestu okuplja prvenstveno zaljubljenike u izvidjačko kolekcionarstvo.

Cilj nam je da prikažemo šta sve izvidjači skupljaju i što je vezano za izvidjačku organizaciju.

Opširnije...
 
Vanredna izborna skupština saveza
Vesti

sib_grb

 

Predsednik Skupštine Saveza izviđača Beograda, Vladimir Petković, zakazao je vanrednu izbornu Skupštinu Saveza izviđača Beograda za utorak, 10.februar 2015.g.sa početkom u 18 časova u Дом Омладине, Македонска 22, сала Омладинског савета, 2. спрат


materijal za skupštinu

(poziv, punomoćje, predlog poslovnika, evidencioni list, odluka starešinstva)

 
"Svetosavski susreti - Izviđači pevaju"
Vesti
izvidjaci_pevaju

Аkciја „Svеtоsаvski susrеti “ utеmеlјеnа је 1993. gоdinе kао nајznаčајniја аktivnоst bеоgrаdskih izviđаčа pоvоdоm prоslаvе “Dаnа Svеtоg Sаvе“. Оdrеd izviđаčа „Svеti Sаvа“ оd 2002. gоdinе је dоmаćin оvе znаčајnе izviđаčkе аktivnоsti, а оd 2005 . аkciја sе оrgаnizuје pоd nаzivоm

Opširnije...
 
Preminuo Zoran Petrović Tito
Vesti

 

Dragi izviđači, tito

danas je u 37. godini života preminuo naš prijatelj Zoran Petrović – Tito.

Bio je poznat i pamtićemo ga kao velikog čoveka koji je svoj život posvetio razvoju izviđačke organizacije. Pridružio se još kao poletarac a u svojoj mladosti gradio je mostove i rušio granice verujući u izviđaštvo kao stil života i put kojim postajemo bolji ljudi. Poreklom iz Mladenovca, dao je veliki doprinos razvoju Saveza izviđača Beograda i Saveza izviđača Srbije. I ne samo to. Tito je povezivao naudaljenije krajeve izviđačkog sveta sa raznih strana jezika i religija, uzrasta i porekla.

Pored toga, izveo je izviđače iz svog okvira i sprijateljio sa ostalim omladinskim organizacijama kada se gradila danas najvažnija organizacija mladih - KOMS. Velika je čast bila deliti život i rad sa Titom. Dao nam je primer kako se podržavaju mladi ljudi i kako se gradi poverenje i mir. Naša je odgovornost da ga sledimo.

Počivaj u miru prijatelju ...

 

1. Informacija o mestu i vremenu sahrane

okupljanje svih izviđača i prijatelja je na parkingu TCM (tržni centar Mladenovac) u petak 02.01.2015.godine u 12,00 sati

tcm

Google maps TCM

Napomena : izviđači se mole da skupu prisustvuju u izviđačkim uniformama.

2. Informacija o izviđačkom skupu u pomen preminulom Zoranu Petrović Titu biće održan u restoranu „ Veranda“

veranda

Google maps restoran Veradna

Bilo bi poželjno da nam se javite i potvrdite dolazak zbog okvirnog broja , sve informacije oko organizacije i snalaženja prilikom dolaska možete dobiti od:

Silvester Domonji ( Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli ) 064/8463826
Vladimir Obešva (vobesva@gmail.com) 063/639355

 

Starešina
Vladimir Obešva - Kinez
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

 
Design by: iMedia