Savez izviđača Beograda

Savez izviđača Beograda

  • Srpski
  • English

Kalendar događaja

< Februar 2023 >
N P U S Č P S
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4
Izveštaji sa proteklih akcija PDF Štampa El. pošta

zavrsetak_izvidjaca_u_bg_2020 Smotra poletaraca

Smotra poletaraca i pčelica „Žika Mika 2020“ održana je 11.oktobra 2020. u beogradskom Zoološkom vrtu „Vrt dobre nade“. Učešće je uzelo oko 200 učesnika iz 12 Odreda raspoređenih u 12 jata sa predvodnicima. Na Smotri su prisustvovali Odredi Izviđača: „Vasa Čarapić“, „Panter“, „“Zvezdan Nedeljković“, „Voždovac“, „Sveti Sava“, „Ratko Vujović Čoče“, „N.H. Miodrag

Milovanović Lune“, „Vukovi sa leve obale Dunava“, i „Stefan Dečanski“. Takođe, Smotru su uveličali poletarci i pčelice iz Odreda iz drugih gradova u Srbiji i to: „10. oktobar“ iz Velike Plane, „Crne rode“ Pančevo kao i „Ruma“ iz Rume.

Najmađi članovi organizacije su prolazili aktivnosti tokom kojih su, kroz igru i zabavu, učili nove pesmice, saznali nešto novo o biljnom i životinjskom svetu, proverili svoju memoriju...

Smotra je, za razliku od prethodnih godina, bila revijalnog i zabavnog karaktera, a neke od radionica su bile „Moj predvodnik u Zoo ogledalu“, „Tragom životinja“, „Crtanje na neobičan način“, „Kimova igra“, „Upoznajte životinje“, „Učenje pesmica“.

Učesnici Smotre su proveli oko 5 sati kvalitetnog i zanimljivog vremena na prostoru Zoo vrta uz najpozitivnije utiske, i želju da se na istom mestu sretnu i sledeće godine u još većem broju.


Izviđač u Beogradu

Tradiocionalna akcija Saveza izviđača Beograda „Izviđač u Beogradu 2020“ održana je 18. oktobra 2020. na Novom Beogradu, Bežanijskoj kosi kao i u centru grada. Akciju je otvorio Srđan Minić, zamenik predsednika opštine Novi Beograd.

Ceremonija otvaranja održana je na Bežanijskoj kosi, u Spomen parku u kome se nalazi obeležje posvećeno streljanim rodoljubima koji su bili zatočenici logora Staro sajmište.

Na samom početku akcije članovi udruženja „Stara Bežanija“ ugostili su izviđače i planinke u svojim prostorijama, u najstarijoj zgradi na Novom Beogradu.

Učešće su uzeli Odredi Izviđača: „Vogi“, „Zvezdan Nedeljković“, „N.H. Miodrag Milovanović Lune“, „Ratko Vujović Čoče“, „Panter“, „ Vasa Čarapić“. Za akciju je prijavljeno 16 ekipa:

3 ekipe u kategoriji Mlađe planinke, 4 ekipe u kategoriji Mlađi Izviđači, 1 ekipa u kategoriji Starije planinke, 8 ekipa u kategoriji Stariji izviđači.

Takmičarske discipline su bile Skica markantnog objekta, Test o izviđačkoj organizaciji i zanimljivostima Novog Beograda, Ilegalac, Procena od oka, Signalizacija, Prolazak kroz minsko polje i Bockanje mape.

Izviđači i planinke su morali za 6 sati da pređu stazu i odrade sve zadatke. Akcija je zatvorena na Trgu republike kada su podeljeni pehari najuspešnijim ekipama.

U kategoriji Mlađe planinke treće mesto je uzela ekipa „Mungosi“ iz OI „Zvezdan Nedeljković“, drugo ekipa „“Smajli“ iz OI „N.H. Miodrag Milovanović Lune“, a prvo mesto je osvojila ekipa „Patrik“ iz OI „Panter“.

U kategoriji Mlađi izviđači treće mesto je osvojila ekipa „Škorpije“ iz OI „Panter“, drugo ekipa „Šarene mambe iz“ OI „N.H. Miodrag Milovanović Lune“, a najuspešnija je bila ekipa „Mamuti“ iz OI Zvezdan Nedeljković.

U kategoriji Starije planinke, prvo mesto je osvojila ekipa „Palme“ iz OI „N.H.Miodrag Milovanović Lune“ koja se jedina takmičila u kategoriji.

U kategoriji Stariji izviđači treće mesto je osvojila ekipa „Karakali“ iz OI „Ratko Vujović Čoče“, drugo ekipa „Čopor“ iz OI „Vogi“, a prvo ekipa „Vojna gimnazija 47.klasa“ iz OI „Vogi“.

Atmosferu sa omiljene akcije beogradskih izviđača možete videti na fotografijama koje je zabeležio Slobodan Perić iz OI „Ratko Vujović Čoče“.

 
 
Design by: iMedia