Savez izviđača Beograda

Savez izviđača Beograda

Pretraži

Anketa

Da li SIB treba da tokom letnjeg raspusta organizuje vodni tečaj na kome bi učestvovali kandidati iz svih beogradskih odreda?
 

LoginKo je online

Imamo 183 gosta na mreži
Priprema za leto uz pesmu
Vesti

sib_grbAktivnosti izviđača u junu uvek su u znaku uspešnog završetka školske godine, polaganja prijemnih i drugih ispita i priprema za letnji tabor, šumsku školu, tečaj, koloniju i slično.

Ove godine u junu ima mnogo akcija, pre svega državnog karaktera, koje neposredno organizuje Savez izviđača Srbije:

-5. juna je Međunarodni dan zaštite životne sredine. Izviđači ne žele da se izgube u šumi otpada. Zasukali su rukave, pčelice i poletarci prave veliku ekološku akciju na Beogradskoj tvrđavi pod nazivom „5. Jun - moj dan". Širom grada izviđači učestvuju u mnogobrojim aktivnostima, rado se udružuju sa ekološkim pokretima i organizacijama, sa svima koji konkretno rade na zaštiti životne sredine;

20100601_Scouts_Serbia_1_23 -10. jun je planiran za održavanje redovne sednice Starešinstva Saveza izviđača Beograda. To je peta sednica izvršnog organa Saveza u ovoj godini. Planirano je da na Starešinstvu bude razmotren i analiziran izveštaj sa Smotre izviđača Beograda i da se odrede konkretni zadaci za realizaciji programa obuke kadrova i drugih aktivnosti tokom letnjeg raspusta. Ništa manje nije značajno i to što će se na sednici utvrdi radna verzija novog Statuta Saveza, odnosno usaglašavanje Statuta sa novim zakonom;

-od 25. do 27. juna 2010. godine je tradicionalna akcija „Izviđačke igre Srbije". U okviru akcije i Vidovdanskih svečanosti u Kruševcu će se održati i svečana akcija „Izviđački stroj" na kojoj će pojedincima, četama i odredima biti uručena oznake najvećih izviđačkih zvanja „Izviđač orao", „Četa orlova" i „Odred orlova".

Najveća vrednost izviđačkih akcija je što mladi provode dosta vremena družeći se u prirodi.

 
 
Design by: iMedia