Savez izviđača Beograda

Savez izviđača Beograda

Odred porečana „Lola" PDF Štampa El. pošta
četvrtak, 27 maj 2010 10:27


77-vodoskokBeogradski odred izviđača porečana „Ivo Lola Ribar" (Stari grad) uspešno je učestvovao na ovogodišnjoj Smotri izviđača Beograda. Tokom maja meseca uskladio je svoja normativna akta sa odredbama Zakona o udruženjima. Sve ukazuje da treba očekivati nastavak plodnog rada ove jednice.

Kao što je poznato, pod navedenim imenom osnovan odred je 1954. godine. Nakon decenije dobrog rada sveo je svoje aktivnosti na minimum. Grupa porečana je odred „podigla na noge" u drugoj polovini 70 godina.

Period rada OIP „Lola" od 1976 do 2003. godine krunisan je mnogobrojnim uspesima. Dugi niz godina ovaj odred je bio najbolji porečanski odred u Srbiji i šire. Iznedrio je veliki broj kadrova. Zahvaljujući odredu mnogobrojni beograđani  su osetili lepotu i izazov matice i obale Dunava, Save, Tise, Begeja, Srebrnog jezera, Vlasinskog jezera i drugih mesta uz reke i jezera.

Pored zvaničnog, odred je imao i nezvanično ime, jednostavno su ga izviđači zvali Pecin odred, po rano preminulom starešini ove jedinice Petru Somborskom, koji je bio pokretač i organizator većine aktivnosti i koga su izviđači veoma poštovali. Peca je zadužio svoje naslednike i time što je za rad odredu ostavio u vlasništvo stan u centru Beograda.
Poslednje ažurirano petak, 28 maj 2010 12:11
 
 
Design by: iMedia