Savez izviđača Beograda

Savez izviđača Beograda

Pretraži

Anketa

Da li SIB treba da tokom letnjeg raspusta organizuje vodni tečaj na kome bi učestvovali kandidati iz svih beogradskih odreda?
 

LoginKo je online

Imamo 239 gosta na mreži
Dođite i doživite svoj san
Vesti


77-travaOvo je poziv kojim Svetski skautski centar Kanderšteg želi dobrodošlicu izviđačima iz Istočne Evrope.

Svetski skautski centar i WOSM su utvrdili kvotu od 500 besplatnih noćenja godišnje u kampu koje mogu da iskoriste skauti iz Istočne Evrope. Za one koji bi želeli da  borave u objektu i da uživaju u atmosferi Švajcarske ili u najnovijim objektima centra, cene smeštaja su snižene.

Starešinstvo Saveza izviđača Beograda je na sednici održanoj 10. februara ove godine ocenilo da je poziv dobra prilika da jedan broj naših izviđača poseti mesto snova Badena Pauela, mesto gde je međunarodno prijateljstvo više od ideje, gde je ono svakodnevni život!

Tom prilikom Starešinstvo je zadužilo Starešinu i sekretara Saveza da rade na stvaranju uslova za učešće 10 do 15 izviđača na Mini džemboriju i pozvalo sve beogradske odrede i saveze izviđača opština da prijave kandidate.

Do kraja aprila (kada je istekao rok za prijavljivanje) interesovanje za učešće na ovoj međunarodnoj aktivnosti pokazalo je ukupno deset izviđača i planinki iz „Kosmajskog odreda", „Mihajlovaca", „Ratka Vujovića Čoče", „Kolubarca" i „Svetog Save".

Savez se obratio sponzorima sa ciljem da obezbedi sredstva za troškove prevoza. Prema poslednjim informacijama sredstva za prevoz će biti obezbeđena.

Sva je prilika da će kontingent beogradskih izviđača učestvovati na Mini džemboriju od 24. jula do 03. avgusta 2010. godine.

 
 
Design by: iMedia