Savez izviđača Beograda

Savez izviđača Beograda

Akcija „Izviđački stroj" održava se u Kruševcu PDF Štampa El. pošta
sreda, 19 maj 2010 07:17

 

77-izvidjacki-strojKruševac i odred izviđača „Car Lazar" domaćini su svečane akcije Saveza izviđača Srbije „Izviđački stroj 2010", koja će se održati u nedelju, 27 juna 2010. godine.

Na akciji će po tradiciji učestvovati dobitnici zvanja „Izviđač orao", „Četa orlova" i „Odred orlova" koji su proglašeni od strane Starešinstva Saveza izviđača Srbije 24 aprila ove godine.

Iz Saveza izviđača Beograda zvanje „Izviđač orao" dobili su Damir Buruš OI „Kolubarac", Mladen Jakovljević OI „Ratko Vujović Čoče", Milutin Milovanović OI „Vasa Čarapić", Željko Milojević OI „Kolubarac, Stefan Radić OI „Kolubarac", Ljiljana Cvetković OI "Vasa Čarapić" i Darko samardžić OI "Kolubarac".

Zvanje „Četa orlova" nije dobila ni jedan četa iz Saveza izviđača Beograda.

Beogradski odredi kojima je dodeljeno zvanje „Odred orlova" za 2009. Godinu su: „Ratko Vujović Čoče", „Vasa Čarapić", „Mihajlovac", „Kolubarac", „Breza" i Sveti Sava".

Savez izviđača Beograda je prošle godine ponovo ustanovio praksu da pojedinci i predstavnici jedinica iz Beograda odlaze organizovano na akciju „Izviđački stroj". Očekujemo da će tako biti i ove godine.

Starešinstvo Saveza će na prvoj narednoj sednici doneti odluku o programu učešća beogradskih izviđača na svečanosti u Kruševcu.

Elaborat izviđačkog stroja možete preuzeti sa sajta Saveza izviđača Srbije, www.izvidjaci.net.
Poslednje ažurirano sreda, 19 maj 2010 12:02
 
 
Design by: iMedia