Savez izviđača Beograda

Savez izviđača Beograda

Leto kod izviđača uvek budi polet i nadahnuće PDF Štampa El. pošta
subota, 17 april 2010 21:15

 

77-taborPolako ali sigurno približava se letnji raspust, za izviđače najvažnije godišnje doba. To se već oseća u Savezu: neki odredi su isplanirali letnje tabore drugi se pripremaju, osluškuju želje članova i merkaju mesta održavanja. Tabor je kruna aktivnosti za svaku jedinicu.

O značaju boravka izviđača na taboru toliko je rečeno i napisano u izviđačkoj literaturi, zato ne želimo da se ponavljamo. Cilj nam je da ohrabrimo sve odrede i opštinske saveze da se pripremaju za tabore.

Ozren 2009: Tabor OI R.V. Čoče Organi Saveza izviđača Beograda ne sede skrštenih ruku. Sa pripremoma za realizaciju Šumske škole koja ce se održati od 07. do 21. avgusta 2010. godine otpočeli smo februaru. Verujemo da će odredi blagovremeno prijaviti tečajce. Savez radi na obezbeđenju sredstva radi participacije u ceni koštanja šole i stvaranja optimalnih uslova za boravak polaznika škole na Rajcu.

Starešinstvo Saveza je donelo odluku da  Savez konkuriše za program koji je pokrenula Gradska kancelarija mladih Beograda. Rečeno, urađeno.

Imajući u vidu interes Saveza da mlade Beograđane koji nisu bili izviđači upozna sa programom, ciljevima i suštinom izviđaštva, Savez je pripremio program boravka 1200  učenika 7 i 8 razreda osnovne škole i srednjoškolaca u Nautičkom selu Boljevci kod Surčina, u periodu od 19 do 26.jula 2010. godine.

Ozren 2009: Tabor OI R.V. Čoče U skladu sa odlukom prijavili smo kontingent za Mini džembori u Svetskom skautskom centru Kanderšteg. Planirano je učešće 12 izviđača i planinki uzrasta od 15 do 20 godina starosti.

Očekujemo prijave izviđača, početkom maja je rok da domaćinu dostavimo imena učesnika. Predviđeno je da naš kontingent boravi u Švajcarskoj od 23. jula do 03. avgusta 2010. godine.

Poslednje ažurirano subota, 17 april 2010 22:59
 
 
Design by: iMedia