Savez izviđača Beograda

Savez izviđača Beograda

Hronologija aktivnosti PDF Štampa El. pošta
četvrtak, 25 februar 2010 18:48


77-plan-2010Mesec mart za sve kategorije članova izviđačke organizacije predstavlja važan period.

Pčelice i poletarci prave najlepši pozdrav proleću. Mlađe i starije planinke i izviđači pripremaju se za domaćine akcija, merkaju akcije na kojima će učestvovati, planiraju izlete u prirodi posle zime, kao i druge aktivnosti na sprovođenju izviđačkog programa. Brđanke i brđani rade na obezbeđenju materijalno tehničkih uslova za rad, dogovaraju uslove za letnje tabore i šumske škole. Jednom rečju organizacija se budi kao i priroda koja nas okružuje.

U subotu 6. marta biće održan sastanak sa „starim" izviđačima u Zemunu, radi pokretanja rada organizacije u ovoj opštini. Oni koji duže pamte znaju da su zemunski izviđači dugi niz godina bili najaktivniji u Beogradu i šire.

Iste subote (6.marta) odred „Ratko Vujović Čoče" planira održavanje svečanog stroja. To je tradicionalno lepa smotra mladosti. Čočeovci na taj dan sumiraju rezultate svoga jednogodišnjeg rada i zaslužnim članovima na  svečani način dodeljuju priznanja i oznake za postignuti nivo znanja i zalaganja. Svečani stroj je ujedno i lepa prilika da se otkriju lepote raznih krajeva Srbije i upoznaju i druže  se sa izviđačima iz tih krajeva. Ove godine izabran je Šabac gde će se upoznati sa izviđačima Šapca i sa delićem srpske istorije posetivši memorijalni kompleks Mišara.

Subota 13. mart je dan kada se održava godišnja sednica Skupštine Saveza izviđača Beograda na kojoj će biti usvojen izveštaj o radu u protekloj godini i utvrđeni zadaci za naredni period. Sednici najvišeg organa beogradskih izviđača prethodiće sastanci Starešinstva i Nadzornog odbora.

Za vikend od 12. do 14. marta održaće se Republički seminar za predvodnike poletaraca i pčelica u Beloj Palanci. Prema planu grupa od petnaestak predvodnika iz beogradskih odreda će učestvovat na obuci za rad sa najmlađom kategorijom članova.

U subotu 20. marta predviđeno je da se održe izleti koji nisu realizovani u januaru zbog nedostatka sredstava i pomeranja zimskog raspusta.

Dan kasnije biće održana akcija „Poletarac-povetarac" koju po drugi put organizuje odred izviđača „Javor" uz pomoć i podršku gradskog saveza, odreda u Beogradu i opštine Novi Beograd.

Verovatno će se paralelno sa ovom akcijom održati sednica Statutarnog odbora radi dovršetka poslova na usaglašavanju teksta Statuta sa novim Zakonom o udruženjima.

Poslednjeg vikenda u mesecu (28. marta) biće održana tradicionalna akcija odreda izviđača „Mihajlovac" 18.Sajam kolekcionara, koji okuplja veliki broj članova iz svih krajeva Srbije.

Za kraj marta je planirano i održavanje sednice Starešinstva Saveza izviđača Srbije u Beogradu.

Treći mesec u godini je period kada se uglavnom održavaju sednice skupštine odreda izviđača i saveza izviđača opština i niz drugih aktivnosti koje nisu formalne već suštinske za mlade članove naše organizacije.

Evo prilike da izviđači u glavnom gradu skromno, ali organizovanije krenu u budućnost.

Poslednje ažurirano ponedeljak, 01 mart 2010 19:57
 
 
Design by: iMedia