Savez izviđača Beograda

Savez izviđača Beograda

Pretraži

Anketa

Da li vam stranice ovog sajta daju dobru predstavu o izviđačkoj organizaciji u Beogradu?
 

LoginKo je online

Imamo 2518 gosta na mreži
 • Srpski
 • English

Kalendar događaja

< Maj 2022 >
N P U S Č P S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
Odlržana smotra SIB - Ada 2016
Vesti
13254386_10208428956576957_3284026852865786441_n Lepo vreme je učinilo da Smotra izviđača Beograda- Ada 2016“ prođe u lepom raspoloženju i druženju. Tradicionalna akcija održana je u peirodu od 27-29.05.2016. godine na prostoru Ade Ciganlije. Ove godine na smotri je učestvovalo oko 300 učesnika iz deset beogradskih odreda

 1. OI N.H. „Miodrag Milovanović Lune“
 2. OI „Panter“
 3. OI „Vasa Čarapić“
 4. OI „Boško Buha“
 5. OI „Ratko Vujović Čoče“
 6. OI „Vogi“
 7. OI „Zemun“
 8. OI „Voždovac“

 

Savez izviđača opštine Čukarica sa odredima

 1. OI „Mihajlovac“
 2. OI „Breza“

 

kao i gosti iz Republike Srpske OI „Gostilj“ Boljanić, OI „Ivo Lola Ribar“ Novi Sad ,  OI „Ratko Sofijanić“ Ivanjica,  „15.maj“ V.Plana . Smotra je bila revijalnog karaktera tokom trodnevnog druženja


Poletarci i pčelice oprobali su se u :

 • „Između dve vatre“,
 • „Aračkinje baračkinje“
 • „Izrada kabanice“
 • „Hulahop“
 • „Tragom lisice“
 • „Igra poverenja“
 • izrada makete taborskih objekata,

 

Mlađi i stariji izviđači pokazali svoje znanje i snalažljivost u sledećim disciplinama :

 • „Šibice“,
 • Skautbol,
 • „Slonovski hod“,
 • „Trka sa balonima“,
 • „Ljudski stoni fudbal“ ,
 • Paljenje vatre,
 • „Trka na skijama“.

 

Slike možete pogledati na sledećim linkovima

Link 1, link 2, link 3,

 
Seminar za instruktore I stepena " Kanjiža 2016 "
Vesti
seminar_za_intruktore_woodbadge_sis_siv Savez izviđača Srbije u saradnji sa Savezom izviđača Vojvodine organizovaće u priodu od 23. do 30. avgusta 2016. godine, Seminar za Instruktore I stepena - Kanjiža 2016. Ovogodišnji seminar za Instruktore I stepena biće realizovan na prostoru Izviđačkog centra "Kanjiža", OI Kanjiža u Kanjiži.

U toku Seminara biće realizovani Osnovni seminar za izviđačke instruktore I stepena, kao i Napredni seminar za izviđačke instruktore I stepena.

Učesnici Seminara za Instruktore I stepena mogu biti članovi registrovanih jedinica Saveza izviđača Srbije. Članovi registrovanih jedinica saveza izviđača iz regiona.

Pravo učešća na osnovnom seminaru imaju svi punoletni izviđači (ili oni koji će postati punoletni ove godine) koji su se u prethodnom periodu pokazali u svojim jedinicama i koji su savladali opšti deo Programa Saveza izviđača Srbije (III krin ili njegov ekvivalent).

Na naprednom seminaru mogu učestvovati svi izviđači koji su u prethodne 3 godine pohađali osnovni seminar u Kanjiži (ili neki ekvivalentni seminar u regionu) i uspešno su završili svoj instruktorski projekat.

Program Seminara sadrži obradu tema opisanih u dokumentu Saveza izviđača Srbije „Okvir nacionalnog kurikuluma za obrazovanje izviđačkih vođa“.

Na osnovnom seminaru, kao instruktorski izazov, biće ogranizovana plovidba Tisom, dok će učesnici naprednog seminara imati izlet iznenađenja.

Prijava se vrši do 15. juna 2016. slanjem popunjenog prijavnog formulara na adresu Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli . Nakon ovog roka će se izvršiti odabir polaznika.

Opširnije...
 
Šumska škola " Tara 2016 "
Vesti

izvidjacki-kamp-centar-zaovine-tara Savez izviđača Srbije, ovog leta, u periodu od 25. jula do 3. avgusta 2016. godine, organizovaće Republičku šumsku školu - Tara 2016. Šumska škola biće ordžana na prostoru Izviđačkog doma OI “Bajina Bašta”, Zaovine, Tara.

U sklopu ovogodišnje Republičke šumske škole biće realizovani tečaj za predvodnike, tečaj za vodnike i tečaj za vođe četa.

Republička šumska škola Saveza izviđača Srbije namenjena je članovima registorvanih jedinica SIS uzrasta od 16 do 30 godina, za tečaj za predvodnike i vođe četa, dok je tečaj za vodnike namenjena izviđačima od 14 do 30 godina. SVi učesnici moraju imati minimum 2. zvezdu/sidro ili završen Osnovni tečaj.

Program Izviđačke šumske škole realizuje se kroz tri programa obuke, definisanih Okvirom nacionalnog kurikuluma za obrazovanje izviđačkih vođa:

- obuka za predvodnike,

- obuka za vodnike i

- obuka za vođe četa.

Obuke se realizuju po vodovima, tako da se za svaki oblik obuke formira poseban vod.

Programe obuka realizuju članovi Načelstva, Radne grupe za realizaciju programa obuka i pozvani predavači.

Opširnije...
 
Smotra izviđača Beograda "ADA 2016"
Vesti

sib_grbSmotra izviđača Beograda odžaće se održaće se na prostoru Ade Ciganlije od 27. maja do 29. maja 2016.godine.

Svečano otvaranje je u subotu 28.05.2016.godine u 10,00 časova.

Na Smotru su pozvani svi beogradski izviđači, njihovi odredi i savezi, kao i izviđači iz drugih sredina u Srbiji, susednih i drugih zemalja.

Smotra će biti revijalnog karatktera i poseban akcenat će biti na druženju i zajedničkom kulturno zabavnom programu.

Tokom smotre radiće Scout Shop SIS .

Objavljujemo elaborat smotre sa okvirnom satnicom koja je podložna promeni.
Pozivamo Vas da učestvujete na Smotri izviđača Beograda "Ada 2016".


 
Izviđačka plovidba "Tri Morave"
Vesti
trimorave Pozivamo sve dobronamerne i sposobne članove Saveza izviđača SIS , uzrasta 16 + , da se priključe i budu učesnici "IZVIĐAČKE PLOVIDBE - TRI MORAVE" . Detalji plovidbe su dati u elaboratu (prilog 1. i 2.)  a za sve ostale informacije se možete obratiti na neke od kontakata datim u Elaboratima .
Do plovidbe ,

ZDRAVO !!!

ŠTAB PLOVIDBE

Elaborat možete preuzeti ovde prilog 1 i prilog 2

 
Odlaže se smotra SIB - Ada 2016
Vesti

sib_grb

Smotra Saveza izviđača Beograda odlaže se odlukom Starešinstva donetoj na tehničkoj sednici koja je održana dana 26.04.2016.godine zbog nepovoljne vremenske prognoze dobijene od hidrometereološkog zavoda (kiša tokom svih dana i hladno vreme), novi termin smotre odrediće se na sledećoj sednici Starešinstva SIB.

 

Starešina
Vladimir Obešva

vreme_tokom_smotre_sib
 
Smotra izviđača Beograda "ADA 2016"
Vesti

20130429-smotra-sib-08 Smotra Saveza izviđača Beograda održaće se na prostoru Ade Ciganlije od 29. aprila do 02. maja 2016.godine.

Svečano otvaranje je u petak 29.04.2016.godine u 12,00 časova.

Pozivamo Vas da učestvujete na Smotri izviđača Beograda "Ada 2016".

Na Smotru su pozvani svi beogradski izviđači, njihovi odredi i savezi, kao i izviđači iz drugih sredina u Srbiji, susednih i drugih zemalja.

Obilazak i podela terena Smotre je u subotu 23. aprila 2016. godine. Okupljanje je na terenima smotre u 11,00 časova.

Ove godine smotra će biti revijalnog karatktera i poseban akcenat će biti na druženju i zajedničkom kulturno zabavnom programu. Objavljujemo elaborat smotre sa okvirnom satnicom koja je podložna promeni.

Elaborat , prijava odreda


 
Obeležen Svetski Dan Šuma
Vesti
intdayforests_logo_e-fill-101x140

Svetski dan šuma obeležava se svakog 21. marta i biće danas obeležen širom planete. Generalna skupština Evropske poljoprivredne konfederacije donela je odluku 1971. godine da dan prolećne ravnodnevnice, 21. mart, na severnoj, odnosno jesenje ravnodnevnice na južnoj Zemljinoj hemisferi bude posvećen šumama.

Cilj je bio da se ukaže na značaj šuma i njihov uticaj na opstanak čovečanstva, jer neposredna i najveća korist od šuma je što su one fabrika kiseonika. Šume danas pokrivaju nešto više od 30 odsto ukupnih kopnenih površina Zemlje - prostiru se na oko četiri milijarde hektara.

Neplanskim sečenjem šume čovek ugrožava prirodu i prema procenama stručnjaka godišnje nestane oko 16 miliona hektara šuma na svetu.

Uništavanjem šuma nastaju ekološke promene sa štetnim posledicama, među kojima su prvenstveno promene zemljišta i klime, a s tim u vezi i nestanak mnogih biljnih i životinjskih vrsta.

Srbija je potpisala rezolucije donete na IV ministarskoj konferenciji o zaštiti šuma Evrope u Beču, 2003. godine, na kojoj su usvojeni Sveevropski kriterijumi i indikatori održivog gazdovanja šumama, koji podrazumeva proveru i harmonizaciju na nacionalnom nivou.

Na poziv odreda izviđača N.H. Miodrag Milovanović Lune obeležen Dan šuma u Zvezdarskoj šumi pozivu se odazvali i sledeći Odredi izvidjača : Panter,Vasa Čarapić,Sveti Sava,kao i SIO Čukarica . Divno druženje po lepom danu.

slike možete pogledati ovde i ovde

 
Redovna Skupština SIB
Vesti
sib_grb
Starešinstvo je na svojoj 12. sednici usvojilo predloge materijala za održavanje redovne sednice Skupštine Saveza izviđača Beograda, koja će se održati 26. marta 2016. godine sa početkom u 11 časova u prostorijama Gradske opštine Grocka. Adresa : Bulevar oslobođenja 39, 11306 Grocka.

 

Preuzmite:
-Poziv (jpg, 212kb) i
-Skupštinski materijali (zip, 193 Kb)

 

 
Skupština OI "Ratko Vujović Čoče"
Vesti
77--rvcREDOVNA GODIŠNJA SKUPŠTINA

U nedelju 20.03.2016.god. sa početkom u 11,00 časova u odredskim prostorijama, ul. Vidikovački venac 65a, održaće se redovna godišnja Skupština Odreda izviđača "Ratko Vujović Čoče".
Pozivamo sve drage prijatelje da svojim prisusutvom uveličaju našu redovnu aktivnost.

Starešina Odreda
Vladimir Tanjević

 
Održan kviz Odreda izviđača "Ratko Vujović Čoče"
Vesti

77--rvc

Akcija održana 12.03.2016.godine u dvorištu Osnovne škole "Nikola Tesla" u Rakovici. Učestovalo je 16 ekipa iz 8 odreda iz Beograda i jedan odred iz Niša Josif Pančić, iz Beograda pored domaćina, odreda izviđača Ratko Vujović Čoče bili su i sledeći odredi: Vogi, Boško Buha, Panter, Voždovac, Vasa Čarapić, Narodni heroj Miodrag Milovanović Lune i France Prešern, u ukupnom plasmanu prvo mesto je osvojio odred Boško Buha. Odlična atmosfera, lepo vreme, druženje i zabava je nešto po čemu ćemo pamtiti i ovu akciju.

slike možete pogledati ovde a bodovne liste ovde

 
XXIV Sajam kolekcionara
Vesti

mihajlovac

Tradicionalna aktivnost izvidjača kolekcionara, koja je održana 24. put za redom, u organizaciji Odreda izvidjača "Mihajlovac" i na kojoj su učešće uzeli izvidjači iz Beograda, Bajine Bašte, Novog Sada, Čačka, Ivanjice, Petrovca na Mlavi, Jagodine, Vranja, Sremskih Karlovaca, Velike Plane, Zvečana sa Kosova i Metohije, Ljubljane i Bara. Akcija održana 06.marta 2016.godine u prostorijama Hemijsko prehrambene tehnološke škole.

slike pogledajte ovde

 
Odžana akcija "11.Svetosavski susreti-izviđači pevaju"
Vesti

sveti-sava-izv-pevaju-77

Odred izviđača "Sveti Sava", svoju tradicionalnu akciju "Svetosavski susreti - Izviđači pevaju 2016", organizovao je ove godine u "Dečijem kulturnom centru" u Beogradu 6. februara 2016. Sala je lepa a domaćini su bili ljubazni. Učestvovali su: OI "Čiča Janko" iz Perleza, OI Temerin, OI Ruma, OI "Boško Đuričić" iz Jagodine, OI Nadel iz Starčeva, iz Beograda: OI Voždovac i OI "France Prešern" (neki beogradski odredi su na zimovanju pa nisu učestvovali), OI "15.Maj" iz Velike Plane.. Za akciju je stiglo 183 prijave, plus 20-ak članova odreda domaćina i nekolicina neprijavljenih - ukupno preko 200 učesnika.
Slike možete pogledati ovde i ovde

 

 
МАЛИ И СКРОМНИ ЈУБИЛЕЈ - 55. ГОДИНА САВЕЗА ИЗВИЂАЧА ОПШТИНЕ ЧУКАРИЦА
Vesti
opstinski_savez_cukarica

Савез извиђача општине Чукарица, у суботу, 05. децембра 2015.године, у оквиру „Децембарских дана Чукарице“ завршном свечаношћу, у Свечаној сали градске  општине Чукарица, обележио је свој мали и скромни јубилеј – 55 година од оснивања Савеза.

Јубилеју извиђача Чукарице присуствовали су: представници Градске општине Чукарица, на челу са Замеником председника, госпођом Снежаном Спасојевић;  ранији председници општине Чукарица Драган Тешић и Зоран Алимпић;  Заменик старешине Савеза извиђача Србије Маријана Бјелобрк; Заменик Старешине Савеза извиђача Београда Дејан Пантић Паја; представници Црвеног Крста и Феријалног Савеза Чукарице; представници Савеза извиђача града Ниша, на челу са Старешином Савеза Ратомиром Петковићем;  представници Одреда извиђача „15.мај“ из Велике Плане, „Ратко Софијанић“ из Ивањице, „Голема Оча“ из Велике Хоче и „Кота 797“ из Звечана, са Косова и Метохије, Одреда извиђача „Свети Сава“, „Северац“ и „Миодраг Миловановић Луне“ из Београда; Гости из иностранства: представници SCOUT GROUP 25. th LINCOLN Scothern – Велика Британија, 1 St. Longford guides Gloucester – Велика Британија и Извидничког Одреда „Скаут“ из Куманова – Македонија. Представници Привредних друштава „КАРАВАН“ из Богатића, „ТРАНСПРОДУКТ“ и „МЕТАЛОТЕХНА МП“ из Београда. Некадашње Старешине, Начелници и чланови Савеза.

Најмлађи чланови Савеза су кроз Програмски део приказали  ВРЛИНЕ ИЗВИЂАЧА: искреност, спретност, хуманост, храброст, вредност, одговорност, дружељубивост, несебичност, креативност и поштење... које су одлика извиђача широм света, а самим тим и извиђача Чукарице,  и које су гаранција су дуговечности извиђачке организације и извиђача на општини Чукарица.

У обраћању присутнима Снежана Спасојевић, заменик председника ГО Чукарица, је изразила задовољство и понос што на општини Чукарица, већ 55 година функционише једна оваква организација која окупља Чукаричане свих доби. Честитала је јубилеј и истакла да општина Чукарица подржава организације које имају дугу традицију и вредности којима се одликују извиђачи.

Данас, извиђачи Чукарице су једини општински Савез извиђача у Београду, и спадају у 11 Савеза извиђача у Србији, укључујући у овај број и Национални Савез. Сачињавају га организационе јединице Савеза -  Одреди извиђача „Михајловац“ и „Бреза“.

 

Извиђачи Чукарице


ostale slike pogledajte ovde

0076 torta

0069

 

 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

 
Design by: iMedia