Savez izviđača Beograda

Savez izviđača Beograda

Pretraži

Anketa

Da li SIB treba da tokom letnjeg raspusta organizuje vodni tečaj na kome bi učestvovali kandidati iz svih beogradskih odreda?
 

LoginKo je online

Imamo 225 gosta na mreži
Proslava jubileja Vek izviđaštva
Vesti

sib_grbNa Adi Ciganliji se okupilo prko 600 izviđača iz Beograda i njihovi gosti iz Niša, Zvečana, Subotice, Velike Hoče, Bijeljine, Bora, Starčeva, Herceg Novog, Splita, Zagreba i Ljubljane.

Kao što je najavljeno, Smotru je juče svečano otvorio gospodin Aca Kovačević, sekretar za sport i omladinu Beograda. On je u ime gradonačelnika Beograda čestitao jubilej 100 godina izviđaštva u Beogradu i Srbiji. Gospodin Kovačević je pohvalio rad izviđačke organizacije Beograda i naglasio značaj izviđaštva za vaspitavanje mladih generacija.
Opširnije...
 
Otvaranje Smotre
Vesti

 

sib_grbSvečano otvaranje Smotre izviđača Beograda održaće se sutra (28.aprila) na platou ispred Skupštine grada Beograda.

Smotru će u ime gradonačelnika Beograda otvoriti gradski sekretar za sport i omladinu gospodin Aca Kovačević.

Planirano je da se izviđači sa zastavama okupe ispred zgrade Skupštine (Starog dvora) do 16,45 časova.

Nakon postrojavanja, predaje raporta i svečanog otvaranja, izviđači će krenuti u stogodišnju šetnju preko Terazija, Knez Mihailovom ulicom do Kalemegdana. Organizovan je prevoz autobusom od Kalemegdana do Ade Ciganlije.

 
Ilegalac na Starom gradu
Vesti

77-logo-vcarapicOdred izviđača "Vasa Čarapić" od 20. do 22. maja 2011. godine organizuje tradicionalnu akciju "Ilegalac na Starom gradu".

Osnovni cilj ovogodišnje akcije je savlađivanje veštine i veštarstva "Glumac". Izviđači iz Beograda i drugih sredina su pozvani da se prijave za učešće na akciji do 13. maja 2011. godine.

Kao i u proteklih nekoliko godina kamp učesnika akcije će biti podignut na prostoru Donjeg grada na Kalemegdanu. 
Ostavka Branka Davidovića
Vesti

sib_grb

Zbog izbora na dužnost Starešine Saveza izviđača Srbije Branko Davidović dao je ostavku na dužnost starešine Saveza izviđača Beograda.

Preuzmite:
Pismo odredima (pdf, 39kb)

 
Izabrani organi Saveza izviđača Srbije
Vesti

 

77-logo-sisPrvi deo sednice Skupštine Saveza izviđača Srbije održan je 19. marta 2011. godine. Na sednici je usvojen novi Statut Saveza. Ovo zasedanje je okončano odustajanjem Milutina Miloševića od kandidature za starešinu Saveza izviđača Srbije i glasanjem za novo rukovodstvo.

Kandidat za starešinu Zoran Anđelković, nije dobio potreban broj glasova, kao i jedan broj kandidata za članove Starešinstva. Izabrani su Velimir Milošević za zamenika starešine i nekoliko članova Starešinstva.

Odbor koji je Skupština odredila pripremio je nastavak sednice zakazan za 16. april 2011. u Šapcu. Tokom priprema Agencija za privredne registre je prihvatila novi Statut i izvršila preregistraciju Saveza.

Opširnije...
 
Branko Davidović Starešina Saveza izviđača Srbije
Vesti

 

77-logo-sis

Danas (16.aprila) je u Šapcu održan drugi deo sednice Skupštine Saveza izviđača Srbije. Sednici su od pozvanih 51 član, prisustvovalo 28 članova Skupštine. saradnja_skauta_1

Skupština je za Starešinu izabrala Branka Davidovića, sadašnjeg Starešinu Saveza izviđača Beograda.

Pored toga Skupština je izabrala Zamenika starešine, Starešinstvo i Nadzorni odbor nacionalnog izviđačkog Saveza.

Sledi detaljan izveštaj sa Skupštine.

 

 
Sednica Starešinstva Saveza
Vesti

 

sib_grbRedovna sednica Starešinstva Saveza (27 u ovom mandatu) održana je 11. aprila 2011. godine u prostorijama Saveza. Na sednicu su pored članova Starešinstva bili pozvane starešine i načelnici odreda i saveza. Mora se reći da je odziv bio slab.


Pored usvajanja zapisnika sa prethodne sednice Starešinstvo je razgovaralo o pripremama za održavanje Smotre izviđača Beograda. Analizirane su obaveze utvrđene u elaboratu Smotre, kao i druge aktivnosti koje treba da doprinesu uspešnom održavanju.

U sklopu dogovora o održavanju Smotre bilo je reči i o proslavi jubileja 100 godina Saveza izviđača Beograda. Razmotren je i usvojen predlog programa proslave jubileja.

Opširnije...
 
Brezini uspesi
Vesti

77-breza-2Izviđači iz Majdanpeka, Prijedora, Bjeljine, Zvečana, Šapca, Petrovca na Mlavi, Kruševca, Lazarevca i iz beogradskih odreda „R.V.Čoče", „M.M.Lune", „Severac" i „Mihajlovac" okupili su se na Susretima drugarstva koje po petnaesti put organizuje odred izviđača „Breza", na teritoriji beogradske opštine Čukarica.

I pored toga što je pripremu ovog okupljanja pratilo niz neplaniranih teškoća, akcija je veoma uspešno realizovana. Vodovi izviđača su se takmičili u raznim disciplinama i ostvarili zapažene rezultate.

Treba reći da ova akcija, koja je od značaja za grad Beograd u celini, tradicionalno okuplja veliki broj izviđača iz sredina vam Beograda. Odred „Breza" se i ove godine uz pomoć Saveza izviđača opštine Čukarica pokazao kao dobar organizator i domaćin.

Susreti drugarstva su u pravom smislu predstavljali još jedan doprinos obeležavanju jubileja 100 godina Saveza izviđača Beograda i Saveza izviđača Srbije.

 
Gosti iz Francuske u Beogradu
Vesti

77--rvcSinoć (9.aprila) smo u prostorijama odreda Ratko Vujović Čoče dočekali troje izviđača iz Francuske, iz Antonija u blizini Pariza.

Delphine, Baptiste i Nolwenn su nam došli u posetu na par dana kako bi upoznali Beograd i Srbiju i početkom jula ove godine došli sa dvadesetak svojih izviđača od 15 do 18 godina da istraže našu kulturu i uživaju u lepotama Srbije.

Napravili smo malu zakusku, družili se i pravili planove za leto: kako bi mogao da izgleda njihov boravak ovde, da li ćemo zajedno kampovati ili ih ugostiti u izviđačkim porodicama kako bi otkrili i naš način života.. Nakon razgledanja Beograda, otputovali su sa istim ciljem za Bajinu Baštu da se tamo upoznaju sa izviđačima i naprave planove za leto.

Opširnije...
 
Osnivačka skupština
Vesti

sib_grbKao što smo najavili u subotu 09. aprila 2011. godine održana je Osnivačka skupština odreda izviđača „Srećko Jovanović" u Malom Požarevcu.

Skupštini, koja je održana u Domu kulture, prisustvovali su izviđači iz ovog mesta, gosti iz Mesne zajednice, predstavnici komšijskog odreda iz Mladenovca i Branko Davidović, starešina Saveza izviđača Beograda.

Plan izviđača iz Malog Požarevca je da im jedna od prvih akcija bude učešće na Smotri izviđača Beograda.

 
Susreti na Adi
Vesti

sib_grbSavez izviđača Beograda se uključio u proslavu 1. aprila Dana radnih akcija koju je na beogradskoj Adi Ciganliji organizovalo Udruženje akcijaša.
Svečanost je održana uz prisustvo gradonačelnika i njegovih saradnika. Poseban zanačaj ovom sastajanju dala je činjenica da je Ada Ciganlija nedavno proglašena za jedno od 3 najlepša gradska ostrva na svetu.

Nakon što je gradonačelnik primio priznanje starih akcijaša i biranim rečima govorio o dobrovoljnom i volonterskom radu, učesnicima svečanosti obratila se u ime Saveza izviđača Beograda Dunja Čordaš, član Starešinstva Saveza, koja je između ostalog rekla „Zahvaljujući radu volontera, ili kako se ranije zvalo, dobrovoljnom omladinskom radu, decenijama je izgrađivana naša zemlja. Generacije pre nas su gradile pruge, autoputeve, nasipe, pregrađivale reke, pošumljavale... Setimo se samo priča kako je građen nasip između Savskog jezera i Čukaričkog rukavca, koji je od Ade napravio poluostrvo. To su bili pravi podvizi. Čestitam svima vama dan radnih akcija, jer je on u pravom smislu dan volontera Srbije.
Opširnije...
 
Skupština - značajan događaj za budućnost izviđaštva
Vesti

 

sib_grbNa sednici Skupštine Saveza izviđača Beograda koja je održana 26. marta 2011. godine usvojen je novi Statut Saveza i usaglašen sa Zakonom o udruženjima građana. Usvajanjem novog Statuta prestao je da važi Statut donet pre skoro sedamnaest godina.

Najviši organ beogradskih izviđača usvojio je izveštaje o radu i poslovanju Saveza u prethodnoj godini i planove rada za tekuću godinu. Predstavici odreda poklonili su izuzetnu pažnju svim dokumentima, zbog toga je diskusija na sednici Skupštine trajala preko šest časova.

Opširnije...
 
Podrška grada Beograda
Vesti

 

77-bgd_grb"Nema lepšeg zadatka nego što je omogućiti nekom razvitak, pomoći čoveku u njegovoj težnji za uspehom".

Verujemo da se gradonačelnik Beograda rukovodio ovom rečenicom Ive Andrića kada je po treći put doneo Rešenje da Savez izviđača Beograda ima status organizacije od posebnog društvenog interesa za grad Beograd.

Gospodin gradonačelnik ne samo da je podržao rad Saveza izviđača Beograda, već je zatražio do svih gradskih opština da one u okviru svojih ovlašćenja i mogućnosti pomognu rad i razvoj izviđaštva.

Opširnije...
 
Smotra izviđača Beograda
Vesti

sib_grbOsnove elaborata i program Smotre usvojilo je Starešinsto Saveza izviđača Beograda na sednici održanoj 21. marta 2011. godine na predlog Gorana Filipovića.

Cilj i zadatak ovogodišnje Smotre izviđača Beograda jeste negovanjemarama-sib-150 izviđačke tradicije u Beogradu, posebno proslava jubileja 100 godina od osnivanja izviđaštva u Beogradu, cilj je pokazati vrednosti rada mladih i sa mladima, koje veže ista želja-boravak u prirodi, razvijanje drugarstva, cilj je po starom običaju, izvršiti smotru izviđačkih aktivnosti. Zadatak je učvršćenje organizacije, provera formi zajedničkog rada mladih izviđača, razmena iskustava, proširenje saradnje.


 
<< Početak < Prethodna 31 32 33 34 Sledeća > Kraj >>

 
Design by: iMedia